Overheveling hypothecaire aftrek

Overheveling hypothecaire aftrek

   

De fiscale aftrek voor hypothecaire kredieten zoals die nu bestaat, zal in 2014 worden overgeheveld naar de deelstaten. Het is nu aan de gewesten om nu zo snel mogelijk een eigen beleid ter zake ontwikkelen.

Hypothecaire aftrek kredieten gaat naar de deelstaten en gewesten

Op zich is de overheveling van de hypothecaire aftrek naar de gewesten geen nieuws. Dit werd reeds vermeld in het regeerakkoord dat eind november 2011 bekend raakte. Nieuw is de datum van 2014 die wordt gemeld.

De Confederatie Bouw wees eind vorig jaar de regeringsonderhandelaars reeds op het feit dat ons woonbeleid bij de beste van Europa hoort. De Belgische overheden hebben bouwers altijd in staat gesteld om eigendommen te verwerven. Dit maakt dat vandaag 70% van de Belgen een eigen woning bezit.

De gewesten kunnen zelfs zorgen voor extra prikkels en kunnen hun eigen accenten leggen op bijvoorbeeld duurzaam bouwen of bepaalde doelgroepen. De techniek waarmee dat gebeurt, via belastingaftrek of premie, is van ondergeschikt belang. De bouwsector heeft er vertrouwen in dat de gewesten hun verantwoordelijkheid opnemen en is klaar om zijn rol als motor van de economie te blijven vervullen.Bron: VCB Datum: 15-01-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners