Handenvrij kraanwerk van Oras

Handenvrij kraanwerk van Oras

ORAS, de Finse producent van sanitair kraanwerk, vernieuwt in 2011 zijn gamma handenvrije kranen. Hierdoor maakt de Finse trendsetter handenvrij kraanwerk met de bijkomende waterbesparing aantrekkelijk én toegankelijk.

Oras - Handenvrij Kraanwerk

Vandaag is Oras in Europa marktleider in handenvrij kraanwerk, zowel in de particuliere als private/institutionele sector. Daarnaast omvat het gamma ook het ‘gewone’ kraanwerk, steeds met een ‘ongewone’ waterbesparingtechniek.

Onmiskenbare troeven
De voordelen van handenvrij kraanwerk zijn nochtans vrij evident. Vanuit hygiënisch standpunt is er bijvoorbeeld geen discussie. Het is ook veiliger, wat betreft temperatuur en watercontrole, zeker met kinderen in de buurt. En last but not least: een formidabele water- en energiebesparing. Bovendien hoeft dat alles vandaag ook niet meer te kosten dan het kwaliteitsvolle kraanwerk van concurrenten.

Wastafelkraan 6250F ‘restyled’
Tien jaar geleden voor het eerst ontwikkeld, krijgt deze handenvrije wastafelkraan nu een nieuw - elegant en toch robuust - afgerond design. Om de kraan tijdelijk uit te schakelen, bijvoorbeeld om de wastafel schoon te maken, schuif je eenvoudig een plaatje voor de sensor. Er zijn drie uitvoeringen: met temperatuurregelhendel, met verborgen temperatuurregeling of met aansluiting op koud of voorgemengd water. De lithium 6V batterij garandeert een duurzame werking. Door de Autofocus sensor hoeft de bestaande installatie niet worden aangepast. Opmerkelijk: deze nieuwe uitvoering is tot 40 euro (btw inclusief) goedkoper dan de originele versie.


Oras - Handenvrij Kraanwerk Wastafelkraan

De ‘Gooseneck’
Deze handenvrije kraan (ref. 6330/6331F) beantwoordt aan een nieuwe vraag vanuit de badkamer, waar steeds vaker de waskom bovenop het badkamermeubel staat. Dat vraagt uiteraard om een hogere ‘hals’. De Gooseneck is beschikbaar met een uitloop van 120 of 180 mm en net zoals de 6250F uitgerust met Autofocus sensor, filters, terugslagkleppen en debietbegrenzer.


Oras - Handenvrij Kraanwerk Gooseneck

Besparing: 6 liter per minuut
Handenvrije kranen treden in werking wanneer je handen binnen het sensorbereik komen, en stoppen ook automatisch, als je de handen terugtrekt of na 0,5 liter waterafgifte. “Veel mensen beseffen nog steeds niet hoeveel water er verspild wordt door nodeloos openstaande kranen. Onze handenvrije kranen leveren een besparing van maar liefst zes liter per minuut, met hetzelfde comfort. Op minder dan twee jaar is je investering terugverdiend. Reken dus maar uit wat je bespaart met een kraan die minstens 20 jaar meegaat.”

Finse filosofie
Bij ORAS is het maken van kranen evenzeer een kwestie van filosofie als technologie. Het bedrijf kiest bewust voor Europese productiesites, te weten in Finland, Noorwegen en Polen, en niet voor goedkope productie aan de andere kant van de wereld. “Wij geloven dat dat op lange termijn de juiste keuze is. Niet alleen om snel te kunnen inspelen op logistieke vragen of Europese wetgeving, maar ook omdat onze manier van leven wordt weerspiegeld in onze manier van ondernemen. Dat willen we zelf in de hand houden en niet om louter kosten te sparen op het spel zetten,” besluit Kosta Kourtis.


Over ORAS
Oras, met hoofdzetel in Rauma (Finland), werd in 1945 opgericht en is steeds een pionier geweest op het gebied van kranen en douches, met bijzondere aandacht voor comfort, energieverbruik, waterefficiëntie, veiligheid en design.


BATIBOUW BIJ RIHO - DIBO PALEIS 7 STAND 205

Bron: RCA Datum: 12-01-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners