Slimme thermostaatkraan van Oras

Slimme thermostaatkraan van Oras

   

Oras, specialist in handenvrij kraanwerk, lanceert een nieuwe douche- en badkraancombinatie die ecologie en comfort moet verenigen. De Oras Eterna is een thermostatische kraan die door middel van een EcoLed functie bij het douchen attent maakt op het waterverbruik.

Oras thermostatische kraan - Ecoled functie

Een doorsnee douche verbruikt zo’n 13 liter per minuut. Weldadig en verkwikkend, en zonder er verder bij stil te staan loopt het verbruik aardig op. Bovendien kost de opwarming van dat water heel wat energie, een dure zaak vandaag.


Oras thermostatische kraan - Ecoled functie

Cool for kids
De nieuwe Eterna thermostaatkraan is met name vernieuwend door de EcoLed functie in de doucheknop, die waterverspilling helpt te voorkomen. Afhankelijk van de doucheduur, licht de drukknop groen, geel of rood op. Na vier minuten zal de rode knop beginnen knipperen en zal de douche automatisch stilvallen. Het waterdebiet zelf kan je dan weer instellen door aan de drukknop te draaien.

Kosta Kourtis van Oras Belgium: “Dit is voor groot en klein een leuke en eenvoudige manier om spaarzaam met water en energie te leren omgaan, helemaal volgens de Finse filosofie van respect voor de natuur. Compleet veilig voor alle gezinsleden, want aan het geïsoleerde kraanwerk kan niemand zich verbranden. Ten opzichte van andere kranen biedt de Eterna voor zo’n 70 euro meer een fantastische troef”.


Oras thermostatische kraan - Ecoled functie

Oras merkt op dat in combinatie met een Natura doucheset daarbovenop nog eens 50% water kan bespaard worden. In de bad/doucheversie schakelt de gebruiker via een 90° draaibare uitloop eenvoudig tussen douche- en badfunctie. Extra troef is hier de automatische badvulfunctie, waarbij je de gewenste waterhoeveelheid kan instellen en oproepen. Niet alleen zuinig, maar ook bijzonder handig om telkens weer zonder omkijken het bad te laten vollopen.


Oras Eterna is beschikbaar in de handel vanaf 1 juni met als richtprijzen:
6370U doucheversie: € 320,00 excl. Btw
6375U bad/doucheversie: € 368,00 excl. BtwBron: Oras Datum: 07-03-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners