Oplossingen voor de isolatiecrisis van Knauf

Oplossingen voor de isolatiecrisis van Knauf

   

Vandaag kampt de bouwsector wereldwijd met een tekort aan het primaire materiaal MDI. Dit is de belangrijkste component voor de vervaardiging van isolatieplaten van hard schuim, zoals polyurethaan. Knauf wijst op de mogelijke oplossingen van minerale wol.

Knauf bevestigt dat de crisis geen betrekking heeft op producten uit minerale wol zoals glaswol en rotswol. In het Belgische Visé heeft Knauf Insulation zelfs de grootste Europese productievestiging van glaswol. Dat maakt dat de producten van Knauf Insulation in ons land op de normale levertermijnen beschikbaar zijn.


Beschikbare voorraad

Er zijn andere oplossingen dan materialen met polyurethaan. Zo is de huidige voorraad glaswol geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de woningbouw en utiliteitsbouw voor renovatie of nieuwbouw en beschikbaar voor de huidige prijs. De glaswol voldoet aan alle akoestische en thermische vereisten en biedt een uitstekende brandwerendheid. Er bestaat dus wel degelijk een alternatief voor het heersende tekort en de vertragingen.


Voor meer informatie en technische informatie kunt u terecht op www.knauf.be


Bron: Knauf Datum: 01-06-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners