Open Wervendag 2012

Open Wervendag 2012

   

Tijdens de zesde editie van de Open Wervendag zijn meer dan 150 werven voor het grote publiek geopend, dat zo de kans krijgt om de mooiste Belgische bouwprojecten te bezoeken. Vorig jaar bezochten meer dan 80.000 mensen één of meerdere werven. Ook dit jaar bent u meer dan welkom op dit unieke evenement.

Open Wervendag 2012 van de VCB

Jaar na jaar wordt Open Wervendag steeds meer een staalkaart van onze visie op mobiliteit, groene energie, cultuur, erfgoed, wonen en werken. De bouw toont zich op deze dag vol vertrouwen als de katalysator van economische groei, innovatief ondernemen, creativiteit en duurzame tewerkstelling.

Mobiliteit blijft dit jaar een belangrijk thema. De grote infrastructuurprojecten die tijdens Open Wervendag kunnen worden bezocht illustreren dit perfect. De investeringen van overheden, steden en netwerkbeheerders zijn werkelijk enorm. Eén van de blikvangers dit jaar is de langverwachte noord-zuidverbinding in Kasterlee.

Groene energieprojecten zorgen voor duizenden jobs. Waterzuiveringstations, biogasinstallaties en windmolenparken rekenen op de knowhow van onze internationaal vermaarde bedrijven. U kan dit jaar bijvoorbeeld in Zeebrugge en Oostende zien hoe Belgische bedrijven offshore windmolenparken bouwen.

Ook stadsvernieuwing krijgt de nodige aandacht. Gebouwen moeten steeds energiezuiniger worden, maar moeten ook multifunctioneel zijn. Ze krijgen ook steeds meer een stadsbepalende architectuur. Voorbeelden vinden we Gent, Leuven, Brugge en Libramont, om er maar enkele te noemen.

De vergrijzing van onze maatschappij vereist een totaal nieuwe aanpak van wonen. De bouw van serviceflats, zorgcentra en aangepaste appartementen kan men in heel het land zien. Verder in het aanbod is er cultuur, sport en erfgoed met het accent op artisanaal vakmanschap. Zo staan er musea, abdijen, kloosters, sport- en recreatiecentra op de deelnemerslijst. Nog een blikvanger is de restauratie van de muren van de Citadel van Namen. En tot slot: huisvesting. De Belg heeft nog altijd een baksteen in de maag. De vraag naar woningen is nog nooit zo groot geweest. De rode draad is hier het duurzame en energiebewuste aspect. U kan dus passiefwoningen zien, houtskeletbouw en innovatief gebruik van beton. De aannemers brengen u op de hoogte van de allernieuwste technieken.

www.openwervendag.beBron: VCB Datum: 29-04-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners