Online je glas kiezen

Online je glas kiezen

    

Uiteraard kies je vandaag de dag voor een goed warmte-isolerend glas, maar met glas kan je zo veel meer dan energie besparen. Glas biedt ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, personaliseerbaarheid en een easy-to-cleanfunctie.

Maak de keuze van je glas met glaskeuze.be

Om je weg te vinden in de keuze van je glas maakte Saint-Gobain Glass de website www.glaskeuze.be met zes basisfuncties. Een aanrader voor iedereen die wil bouwen en verbouwen.

Objectieve keuzehulp
Met een paar muiskliks krijg je op www.glaskeuze.be in een oogwenk zicht op welke beglazing het best past bij jouw behoeften. Handig, want wie een rijwoning of appartement bezit, heeft andere behoeften dan de eigenaar van een vrijstaande villa. Op www.glaskeuze.be kom je objectief te weten wat de mogelijkheden zijn. Wie alle schermen doorlopen heeft, kan zijn keuze printen of naar zichzelf e-mailen.


Maak de keuze van je glas met glaskeuze.be

Inbraakwering, letselwering en geluidswering
Hoogrendementsglas is niet alleen verplicht, het is een van de beste investeringen die je kan doen en het milieu vaart er wel bij.
Toch is het zeer nuttig om vóór de keuze van een nieuwe beglazing, de combineerbaarheid met andere functies te overwegen. Wie ramen heeft op het zuiden en zuidwesten, zal enorm profiteren van een zonwerende laag op het glas. Je hebt dan geen energievretende airco meer nodig of zonweringssystemen die wel eens onderhoud vragen.
Glas met een inbraakwerende functie maakt het veel moeilijker om via het raam binnen te dringen. Deze beglazing is samengesteld uit minstens twee lagen waartussen zich een extreem sterke folie bevindt. Hoe meer lagen, hoe moeilijker het binnendringen. Geluidswering werkt eveneens op basis van een folie, met speciale akoestische eigenschappen.


Maak de keuze van je glas met glaskeuze.be

Personaliseerbaar en zelfreinigend
Met een zandstraling of figuurglas leg je een persoonlijke esthetische toets in je woning. Last but not least is er de zelfreinigende functie van glas. Deze beglazing is voorzien van een wateraantrekkende coating op het buitenglasblad, zodat bij regen het glas wordt schoongespoeld. Resultaat is dat je heel wat minder de ramen moet lappen.

Duurzaam en superveelzijdig
Mocht je je het afvragen: het is inderdaad mogelijk meerdere functies te combineren. Grote ramen op de achtergevel kunnen bijvoorbeeld inbraakwerend, zonwerend en zelfreinigend worden uitgevoerd. Noteer dat al deze functies bovendien een levensduur hebben die veelal overeenkomt met die van het glas zelf, ze zijn dus uiterst duurzaam.

Meer weten? Ga naar www.glaskeuze.be.Bron: Saint Gobain Glass Datum: 05-10-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 5°C

Max. 2°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners