Belgen en hun tuin

Belgen en hun tuin

    

Eén op de twee Belgen brengt dagelijks minstens een uur in de tuin door. Bijna de helft van de Belgen heeft een terras groter dan 25 m2. En twee op de drie Belgen sporten in hun tuin. Dat zijn enkele conclusies uit het tuinonderzoek dat terrasspecialist Marlux hield bij 1.500 Belgen.

Onderzoek van Marlux naar Belgen en hun  Tuin

Gehecht aan tuin & terras
De Belg heeft een baksteen in de maag… maar ook een stukje terrastegel of klinker. Want uit het onderzoek van Marlux blijkt dat zowel Vlamingen als Walen erg gehecht zijn aan tuin en terras. We brengen er een groot deel van onze vrije tijd door. Vaak om te tuinieren (90%), maar ook om te barbecueën (85%) of te zonnen (78%).
Verder willen we buiten vooral genieten: aperitieven, wandelen, zwemmen, lezen, knutselen, met de kinderen spelen of met de hond ravotten... Verrassend, maar liefst zes op de tien Belgen zitten dagelijks minstens een uur in de tuin of op het terras. Twee op de drie Belgen sporten ook in hun tuin. En buren begluren is voor een enkele Belg een leuke bezigheid.


Onderzoek van Marlux naar Belgen en hun  Tuin

Belg gaat voor groots
De Belg ziet zijn terras graag groots. Bijna de helft heeft trouwens een terras van meer dan 25 m2. Ook de trend van grote tegels houdt aan: ruim één op de drie kiest voor tegels van 60 x 60 cm of groter. Wel is het middelmatige formaat vandaag nog het populairst: bijna de helft van de Belgen heeft een terrastegel liggen met een grootte van 30 x 30 cm tot 50 x 50 cm.


Onderzoek van Marlux naar Belgen en hun  Tuin

Terras poetsen? Nee, dank je!
Voor de aanleg van het terras kiezen de meeste Belgen voor professionele hulp, een minderheid begint er zelf aan of laat zich bijstaan door familie. Een terras aanleggen gebeurt meestal in de lente, logisch, zo kan je er in de zomer meteen van genieten. Wel opvallend, een vijfde van de Belgen poetst zijn terras zelden of nooit, wat zich vertaalt naar een voorkeur voor onderhoudsvriendelijke terrastegels of klinkers.


Over Marlux
Marlux België, met hoofdzetel in Tessenderlo, is als producent van terrastegels en sierbestrating één van de belangrijkste spelers binnen het tuinsegment in Europa. Het assortiment is ruim en wordt opgedeeld in terrastegels, klinkers, natuursteen en randafwerking. Marlux in België stelt in totaal 260 mensen tewerk, telt 4 vestigingen en draait een jaarlijkse omzet van ongeveer 60 miljoen euro met de twee collecties ‘Marlux’ en ‘Xtirio by Marlux’.


Bron: Marlux Datum: 07-06-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners