Opening Nulenergiewoning E-Cube te Gent

Opening Nulenergiewoning E-Cube te Gent

      

De E-Cube is een nulenergiewoning die ontwikkeld is door studenten burgerlijk ingenieur-architect en is maandagmiddag geopend door de Gentse rector Paul Van Cauwenberge en Robert Faucher, Deputy Chief of Mission op de VS-ambassade in Brussel.

E Cube Gent - Solar Decathlon

De E-Cube is een realisatie van een groep architectuurstudenten van de Universiteit Gent. Hetproject is de enige Europese finalist van de prestigieuze US Solar Decathlon, een wedstrijd voor het ontwerp en de bouw van een kosteneffectieve, energie-efficiënte en aantrekkelijke woning op zonne-energie. De opening vond plaats op 20 juni 2011 te Gent. Daarna zal het huis worden afgebroken en heropgebouwd voor de finale die dit najaar in Washington D.C. wordt beslecht.

Projectleider Toon Vermeir: "De E-Cube wekt via zonnepanelen zelf alle energie op die het huis en zijn bewoners nodig hebben. De woning bestaat uit geprefabriceerde onderdelen die op een slimme manier modulair in elkaar worden gepast, zodat de huiseigenaar zijn woonruimte in functie van het beschikbare budget of van de wijzigende gezinsomstandigheden gaandeweg kan uitbreiden of herschikken."

Doe-het-zelf
Door zijn modulaire opbouw en de kant-en-klare onderdelen, is de woning volgens de studenten een betaalbaar doe-het-zelfpakket. "De E-Cube is het resultaat van een unieke combinatie van enerzijds technische know-how van een nieuwe generatie ingenieurs-architecten en anderzijds de duurzame en kwaliteitsvolle bouwmaterialen afkomstig van sponsoring van Belgische bedrijven.

De E-Cube staat tot 9 juli opgesteld naast het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat. Daarna wordt het vanaf 22 september opgesteld in Washington

Meer weten over E-Cube ? Bezoek de WebsiteBron: Laatjebouwen.be Datum: 25-06-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners