Nieuwe website Belsolar

Nieuwe website Belsolar

Thermische zonnepanelen zijn nog steeds erg in trek om te profiteren van de gratis energie van de zon. Zelfs met de kosten van de naverwarming kan je hiermee op jaarbasis zowat 60% van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen.

Nieuwe website Belsolar Attb

Per vierkante meter haalt een zonnecollector op een Belgisch dak gemiddeld 500 kWh nuttige zonnewarmte uit de zon. Dat is vier keer zoveel nuttige energie als fotovoltaïsche panelen aan stroom produceren.

Maar welk type zonnecollector kies je, en hoe groot moet die zijn? Wat is de ideale oriëntatie van de zonnepanelen? Wat is de rendabiliteit van een thermisch zonne-energiesysteem? En hoe verwarm je je sanitair water als de zon niet schijnt?

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord kan je terecht bij Belsolar, de Belgische federatie voor zonne-energie. Belsolar maakt deel uit van de ATTB, de Belgische federatie voor thermische technieken, en vertegenwoordigt met één stem de belangrijkste Belgische leveranciers van thermische zonnepanelen. De vzw telt ruim 30 leden die meer dan 90% van de markt vertegenwoordigen.

Belsolar werd opgericht in 1998 en focust zijn activiteiten sinds 2008 op de ontwikkeling van thermische zonne-energiesystemen. Om de productie van warm water uit zonne-energie nog beter dan vroeger te kunnen promoten, lanceerde Belsolar een nieuwe website www.belsolar.beBron: Marquiz Datum: 03-12-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners