Tips voor een perfect isolatietraject

Tips voor een perfect isolatietraject

    

Je woont in een huis dat slecht geïsoleerd is? Sommige ruimtes zijn moeilijk te verwarmen en je ziet je energiefacturen steeds maar stijgen? Je wil een zolder renoveren tot een slaap- of hobbykamer? Of je was sowieso van plan je huis te verbouwen en nu zoek je info over hoe je tegelijk de isolatie kan aanpakken? Dan zijn de nieuwe renovatiesite www.renoverenmetisover.be en de nieuwe renovatiegids van ISOVER perfect op jouw maat gemaakt.

Isolatietips voor verbouwen en renovatie woning

Stap voor stap geven de site en de brochure duidelijk weer hoe je met ISOVER van je huis een warm nest kan maken. Van de thermische en geluidsisolatie van je dak, over die van je buitenmuren en je ondergrond om af te sluiten met een aantal ingrepen die vooral mikken op een verbetering van je akoestisch comfort. Alle oplossingen en systemen voor renovatie en na-isolatie van ISOVER worden overzichtelijk opgelijst en besproken. Met premie-en verdelersinfo, plaatsingsfilmjes, tips voor een perfecte luchtdichting…. Bovendien staat er op de website ook een module waarmee je je eigen woning aan een isolatietest kan onderwerpen. Vervolgens ontvang je je persoonlijk isolatierapport, vol nuttige ‘tips & tricks’ op maat.

Een verstandige investering vraagt om een verstandige aanpak
Efficiënt isoleren betekent niet alleen een behoorlijke besparing op je energiefactuur, de waarde van je huis stijgt ook. Bij de waardebepaling van huizen spelen de energieprestaties namelijk een steeds grotere rol. En je kan bovendien een beroep doen op heel wat premies. Het na-isoleren van je huis is dus altijd een verstandige investering die zichzelf snel terugverdient.
Het is en blijft natuurlijk een investering. Daarom pak je je isolatiewerken natuurlijk het best op een verstandige manier aan. Met de juiste prioriteiten – dakisolatie op de eerste plaats, gevolgd door de isolatie van je buitenmuren en de isolatie van vloeren en plafonds boven koude ruimtes, en met akoestische isolatie van binnenmuren en –vloeren als kers op de taart. Bij ISOVER kan je voor elk van deze 4 stappen in je isolatietraject terecht voor complete systemen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding die garant staan voor kwaliteit en zekerheid op lange termijn. Bovendien zijn ze ook geluidsisolerend en 100% brandveilig.


Isolatietips voor verbouwen en renovatie woning

Stap 1: je dak isoleren
Een eerste prioriteit bij het energie-efficiënt isoleren van je huis is de isolatie van je dak. Die vormt immers de grootste verliespost en het dak isoleren levert al vlug een besparing op van 30% per jaar.
Hoe je de isolatie aanpakt is afhankelijk van welk type dak je hebt. ISOVER heeft zowel voor gordingendaken als voor spantendaken de gepaste oplossing.
Heb je een zolder die niet gebruikt wordt als leef-of slaapruimte en bijvoorbeeld enkel als opslagruimte dient, dan is het isoleren van je zoldervloer een zinvol en goedkoper alternatief voor dakisolatie. Twee situaties heb je hier: een zoldervloer die niet-beloopbaar hoeft te zijn en een zoldervloer die dat wel moet zijn (als je je zolder gebruikt als stapelruimte bv.).
Ook hier stelt ISOVER de verschillende mogelijkheden voor. Maar ook als je dak in het verleden al werd geïsoleerd, is het zeker aan te raden om bijkomende isolatie aan te brengen. Elke bijkomende centimeter isolatie rendeert immers meteen. Bovendien heeft ISOVER met de ophangstangen Suspente Integra2 een handig systeem uitgedokterd om een bijkomende isolatielaag aan te brengen.

Stap 2: je buitenmuren isoleren
Is je dak eenmaal geïsoleerd, dan is het de beurt aan de muren. Wanneer je woning is opgetrokken uit ongeïsoleerde spouwmuren, kies dan voor navulling van de muren in de spouw. De ingreep is zeer beperkt, de kosten minimaal en het resultaat onmiddellijk voelbaar. Heeft je woning massieve muren of wil je de muren extra goed isoleren, dan kan de isolatie zowel tegen de binnenkant als tegen de buitenkant worden geplaatst.
Ook hier heeft ISOVER voor elke methode een systeemoplossing die in de nieuwe renovatiegids en op www.renoverenmetisover.be heel overzichtelijk besproken worden.

Stap 3: je ondergrond isoleren
Als je dak en je buitenmuren geïsoleerd zijn, vormt het isoleren van de begane grond de derde stap om tot een volledig geïsoleerde buitenschil van je woning te komen. Kelders, kruipkelders, de ondergond boven garages…. vormen stuk voor stuk verliesposten die nochtans op een vrij gemakkelijke manier kunnen aangepakt worden. Op de nieuwe website en in de nieuwe renovatiebrochure wordt duidelijk uitgelegd hoe je dat kan doen.

Stap 4: andere toepassingen
Het plaatsen van tussenwanden, voorzetwanden of het isoleren van vloeren of plafonds tussen verschillende ruimtes, zijn tot slot ingrepen die je kan uitvoeren in je woning of appartement om geluidsoverlast te verminderen. Meteen de kers op de taart om naast je thermisch comfort ook je akoestisch comfort aanzienlijk te verbeteren.


Isolatietips voor verbouwen en renovatie woning

Complete informatie bij elke stap
Bij elke stap in het isolatietraject krijg je op www.renoverenmetisover.be en in de nieuwe gids niet alleen uitleg over welke oplossingen van ISOVER voorhanden zijn, maar ook plaatsingsinfo en –filmpjes, links naar verdelers, premie-info, en – last but not least – info over hoe je de luchtdichtheid van je woning kan verbeteren.
Concreet: hoe je luchtlekken die voor onnodig warmteverlies zorgen, kan vermijden. Want wat heb je aan een goed geïsoleerde woning als er nog steeds warmte verloren gaat via allerlei spleten en kieren?
Surf naar www.renoverenmetisover.be of vraag de nieuwe renovatiebrochure aan en laat je perfecte isolatietraject vanaf nu beginnen!
Bron: Isover Datum: 27-09-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners