Nieuwe consumentenwebsite voor Informazout

Nieuwe consumentenwebsite voor Informazout

   

Met zo’n 30.000 unieke bezoekers per maand is de Informazout website de drukst gebruikte informatietool van het centrum voor rationeel energiegebruik met stookolie.

Nieuwe website Informazout

In het spoor van Batibouw 2013 werd de 4e generatie van deze online informatietool gelanceerd met een duidelijke focus op consumentvriendelijke, nieuwsgerichte en toegankelijke informatie.

Nieuwe websitegeneratie
De eerste website van Informazout werd gelanceerd in 1998, in de pionierstijd van dit communicatieconcept en werd sedertdien 3 keer herbouwd om aan te sluiten bij de nieuwste technische evoluties en wensen van de consument. Deze 4e generatie stelt de consument centraal zowel inzake een warme ‘look & feel’ als met zijn prioriteiten inzake gezochte informatie.

Energie besparen staat centraal
Met de stijgende energieprijzen en de economische onzekerheid staat ‘besparen met behoud van comfort’ voor veel consumenten centraal. Dit item krijgt dan ook prioritaire aandacht op de vernieuwde website: de bespaarrekentools, de prijzenmodule, de rationeel energiegebruiktips en getuigenissen over besparen met stookolie kunnen al geconsulteerd worden bij de eerste muisklik op de homepagina.


Nieuwe website Informazout

Efficiënte verwarmingstechnieken, materialen en technici
In enkele clicks vindt de consument op de homepagina de adressengidsen voor fabrikanten van verwarmingsmateriaal terug, en ook technici en mazoutverdelers staan er netjes opgelijst. Verder zijn de verschillende technieken en kwaliteitslabels om efficiënt te verwarmen met of zonder ondersteuning van hernieuwbare energie er makkelijk terug te vinden, net als de regelgevingen inzake opslag van stookolie en het onderhoud van ketel/branders. De kenmerken en voordelen van stookolie komen eveneens aan bod en worden geïllustreerd met testimonials van gebruikers en installateurs.

Vernieuwde module voor de professionals in voorbereiding
De gebruiksvriendelijke consumentenaanpak wordt ook doorgetrokken naar de site voor professionals - zoals de verwarmingstechnici en installateurs – en krijgt bijvoorbeeld een centrale plaats voor de Cedicol actviteiten. De vernieuwde website voor professionals zal ‘online’ zijn tegen de zomer.

Neem een kijkje op www.informazout.beBron: Informazout Datum: 12-04-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners