Nieuw windpark in Lokeren met jonge coöperanten

Nieuw windpark in Lokeren met jonge coöperanten

     

Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Tommelein samen met een aantal jonge coöperantjes van het windpark de vier windturbines officieel in werking gesteld.

Ze deden dat in aanwezigheid van Jan Briers, Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, Filip Anthuenis, Burgemeester van Lokeren, Jozef Dauwe, gedeputeerde van leefmilieu van de provincie Oost-Vlaanderen en Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm.

De windturbines produceren groene energie voor zo’n 5.500 gezinnen. Via de coöperatieve Storm CVBA participeren 263 inwoners van Lokeren, Zele, Lochristi en Berlare in dit windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met hun gezin de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij.

"De interesse vanuit de omwonenden voor dit project was vanaf het begin zeer groot," zegt Jan Caerts van Storm. "Zowel voor de Open Werf die we in februari organiseerden als voor de bewonersparticipatie in dit project, konden we op heel wat enthousiasme rekenen."

Bart Tommelein, Vlaams minister van energie voegt toe: "Elke nieuwe windturbine betekent een stap dichter bij de uitvoering van het Windplan. Het is opvallend hoe het draagvlak voor windmolens sneller groeit: steeds meer buurtbewoners zijn bereid in een coöperatie te stappen omdat ze geloven in windenergie en er hun voordeel mee doen."


Over windpark Lokeren

Het Storm-windpark in Lokeren, waarvan de bouw begon begin 2016, staat aan de E17. De windturbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.2 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 19.500 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 5.500 gezinnen.

Bron: Storm Datum: 08-07-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners