Mosa inspireert voor keukenwanden en keukenvloeren

Mosa inspireert voor keukenwanden en keukenvloeren

     

Bij de inkleding van een keuken gaan esthetische voorkeuren hand in hand met praktische overwegingen. Architecturale materialen? Graag! Maar wel makkelijk afwasbaar. Én krasvast om culinaire strapatsen te doorstaan. Met dergelijke compromissen in het achterhoofd biedt een tegelvloer of –wand heel wat voordelen. Een overzicht.

Het aanbod aan keramische tegels kent geen grenzen: klassiek of modern, groot of klein en qua kleurenpallet voor ieder wat wils. Bovendien laat een keramische tegel zich makkelijk onderhouden, blinkt hij uit in duurzaamheid en bevorderthij veiligheid in de keuken.


Esthetische alleskunner

Kleuren en patronen dragen bij aan de harmonie in een ruimte. Kleine tegels doen gezellig of rustiek aan, terwijl een ruimte door grote tegels ruimer oogt. Een combinatie van verschillende formaten resulteert in een gevarieerd lijnenspel. Bijzondere texturen en kleuren creëren op hun beurt een verrassend effect.

Zo speelt de ongeglazuurde tegel Mosa Quartz met licht en structuur. Het resultaat hiervan is een levendige vloer met verhaal. Zowel binnen als buiten. De vlakke tegels stralen pure keramiek uit met hun zanderig aandoende korrels en kristalachtige deeltjes in wisselende kleurnuances. De tegels met reliëfstructuur zijn robuuster van karakter, geschikt voor buitentoepassingen en vochtige ruimtes.
De Mosa Terra XXL-tegels staan voor ruimtelijkheid, met een oppervlakte van bijna één vierkante meter. De tegels geven de keuken een nieuwe dimensie, met actuele kleuren en een subtiel variabel dessin per tegel. Keihard, slijt- en krasvast en toepasbaar met een minimale voeg van circa 2 millimeter.

Een kleine tegel met een grote impact: de Mosa Scenes in een notendop. Verkrijgbaar in acht kleurgroepen – vier koele, vier warme – en vier texturen per groep, van fijn poederachtige klei tot een grover, zanderig oppervlak. Variaties zijn schier eindeloos: ga voor een strak en ritmisch patroon of geef de voorkeur aan een expressief geheel.


Duurzaam en veilig

Keramische tegels staan garant voor slijt- en vormvastheid. Daarenboven kunnen ze zuren of andere chemische stoffen probleemloos weerstaan. De Mosa Solids-collectie combineert de eerder vermelde esthetiek met praktische en robuuste eigenschappen.

Daarnaast is veiligheid een niet te onderschatten factor in de keuken. Met een pot kokend water in de handen moet je kunnen vertrouwen op een slipvaste ondergrond. De slipvastheid van Mosa-tegels verkleint het risico op ongelukken. Zo is de Terra Maestricht naast een vlakke uitvoering ook verkrijgbaar in een slipwerkende reliëfuitvoering. Safety first!
Hygiënisch en makkelijk in onderhoud

Een keramische tegelvloer excelleert in duurzaamheid en onderhoudsgemak, vergeleken met andere tegelvloeren. In tegenstelling tot bij vloeren van sommige natuursteensoorten, is impregneren bijvoorbeeld niet aan de orde. Bovendien is een keramische tegelvloer hygiënischer dan vast tapijt of een houten vloer dankzij een laag absorptievermogen. Een glas rode wijn omgestoten? Geen erg. Een vochtige dweil erover en het euvel is al vergeten. Daarnaast hebben keramische tegels een zeer dicht oppervlak. Daardoor maken microben, mijten en andere organismen nauwelijks kans. Bij de Terra Maestricht wordt de schoonmaak bovendien vergemakkelijkt door de minimale voegbreedte van 2 millimeter.

De tegels uit de Terra Maestricht-collectie zijn esthetisch toppers. Door een speciaal ontwikkelde techniek is het uiterlijk van iedere tegel verschillend en ontstaat er een natuurlijk effect. Qua reiniging een geneugte: de tegel is keihard en absoluut vlak.


Vloerverwarming en tegels: ideale combinatie

Dat tegels geschikt zijn voor elke ruimte staat buiten kijf. Maar wist je dat ze ideaal zijn voor vloerverwarming? Tegels slaan de warmte op en geven deze terug langzaam af dankzij hun uitmuntend temperatuurgeleidingsvermogen.


Praktische info

  • Mosa Quartz basalt grey, formaat 60 x 60 cm: 93,43 euro/m2 incl BTW
  • Mosa Terra XXL in porseleinwit: formaat 90 x 90 cm: 142 euro/m2 incl BTW
  • Mosa Solid vivid white, formaat 60 x 60 cm: 76,16 euro/m2 incl BTW
  • Greys Terra Maestricht, formaat 45 x 45 cm: 71,90 euro/m2 incl BTW
  • Terra Maestricht planks, 5 x 60 cm, 10 x 60 cm,15 x 60 cm, 20 x 60 cm, 113 euro/m2 incl BTW
  • Mosa Scenes wandtegels formaat 15 x 30 cm: 28 euro/m2 incl BTW
  • Mosa Scenes vloertegels formaat 15 x 15 cm: 45,20 euro/m2 incl BTW
Bron: Mosa Datum: 29-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners