Mobotix- camera filmt bouw van Antwerps Museum aan

Mobotix- camera filmt bouw van Antwerps Museum aan de Stroom (MAS)

Mobotix, leverancier van hoge resolutiecamera's, filmt de bouw van het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS). Het MAS zal in 2010 een cultureel pronkstuk zijn van de stad Antwerpen zowel wat de architectuur van het gebouw als de collectie betreft.

Mobotix- camera filmt bouw van Antwerps Museum aan de Stroom (MAS)

Mobotix, leverancier van hoge resolutiecamera's, filmt de bouw van het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS). Het MAS zal in 2010 een cultureel pronkstuk zijn van de stad Antwerpen zowel wat de architectuur van het gebouw als de collectie betreft.

Mobotix - Museum aan de stroom - Antwerpen

De camerabeelden van Mobotix laten toe om achteraf in een versnelde filmweergave de bouwevolutie van MAS te zien. Nu al levert de Mobotix-camera spectaculaire beelden op, zowel overdag als 's nachts (zie ook www.mas.be). De ruwbouw bereikt midden juli 2008 zijn hoogste punt.

De camera bevindt zich op een hoogte van 43 m op het tegenovergelegen gebouw van SD Worx. Om de tien minuten trekt de Mobotix-camera een foto. Het toestel wisselt bij onvoldoende lichtinval automatisch van een kleur naar een zwart/wit lens. De eerste foto werd in april 2007 gemaakt, waardoor er nu al meer dan 65.000 beelden beschikbaar zijn.

Een webcam stuurt de foto's vervolgens door naar een modem die opgesteld staat in het Sint-Felixpakhuis, dat enkele meters verder gelegen is. Hier maakt de modem de verbinding met een server waarop alle foto’s opgeslagen worden. Met die beelden wordt later een time lapse gemaakt, een versnelde weergave van alle foto's van de bouw.

"Het is meer dan één eeuw geleden dat de stad Antwerpen nog een museum gebouwd heeft. Daarom is het zo belangrijk dat de stad, haar bewoners en bezoekers zich bewust worden van dit museum. Veelzeggende beelden van de opbouw kunnen hier zeker bij helpen," zegt Carl Depauw, directeur van het MAS.

Het museum verrijst op de Hanzestedenplaats, in het centrum van het Eilandje, op de plek waar stad en haven elkaar raken. Het MAS vertelt het verhaal van de stad en haar bewoners, de stroom, de haven en de wereld. De ruggengraat vormen de collecties van het Nationaal Scheepvaartmuseum, het Volkskundemuseum, het Etnografisch Museum, (deels van) het Museum Vleeshuis en de collectie havengebonden maritieme en industrieel-archeologische voorwerpen.

Het MAS opent zijn deuren in het voorjaar van 2010.

Over Mobotix
Mobotix ontwikkelt en produceert gebruiksvriendelijke IP/ISDN-netwerkcamera's voor videobewaking en webcamoplossingen in IP-netwerken. Alle nodige software is in de camera ingebouwd. Gebruikers bedienen de camera via een webbrowser, die ook de beelden weergeeft. Mobotix-camera's worden o.a. gebruikt voor beveiliging en controle, in de logistiek en het transport, in de productie, en het toerisme, maar ook thuis als on-linewebcam of om thuis je vakantiehuis in de gaten te houden. Mobotix is een wegbereider op het vlak van IP-videobewaking en afgetekend de belangrijkste producent van netwerkcamera's in de Duitstalige landen. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en verdeelt zijn producten wereldwijd via een doorverkoopkanaal. Sinds juni 2003 is Mobotix ook in de VS aanwezig.

Voor meer informatie over Mobotix of zijn doorverkopers in België: www.mobotix.be

Bron: News Engine PR
2/07/2008

Bron: News Engine PR Datum: 02-07-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners