Meldpunt voor bouwklachten blijft bestaan

Meldpunt voor bouwklachten blijft bestaan

Bij het speciale meldpunt van de federale overheidsdienst Economie voor misnoegde bouwers zijn op zeven maanden tijd 1.006 klachten binnengelopen over aannemers en makelaars. Het meldpunt blijft bestaan en wordt op termijn een bemiddelingsorgaan, bericht De Morgen woensdag.

Meldpunt Bouwklachten

"We willen de bouwsector zeker niet met de vinger wijzen, maar op deze manier kunnen we de cowboys identificeren die de sector verzieken", zegt Arne Vandendriessche, woordvoerder van federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld), in de krant.

De minister richtte het meldpunt in maart op. Een vijfde van de klachten ging over constructiefouten en technische wanprestaties. Een werf die stilligt ondanks het betaalde voorschot bracht 56 bouwers tot bij het meldpunt, al kan de FOD Economie dit euvel niet verhelpen.

Zestig klachten kon de FOD Economie wel ter harte nemen, wanneer het ging om inbreuken tegen de economische wetgeving. In 46 gevallen werden bouwers geconfronteerd met een failliete aannemer die met de noorderzon verdween. Ook namen sommige bouwondernemers het niet zo nauw met de noodzakelijke vergunningen.

Bron: Trends.be Datum: 04-11-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 20°C

Max. 18°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners