Murtherm, een nieuw systeem voor gevelisolatie

Murtherm, een nieuw systeem voor gevelisolatie

    

In de ons omringende landen staan ze een stuk verder wat gevelisolatie betreft. Maar in België maken we snel een inhaalbeweging, als het aan verfspecialist MATHYS® ligt. Het nieuwe systeem Murtherm® is dan ook een handig totaalpakket dat op drie vlakken scoort: minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot én een fraaiere gevel.

Mathys Murtherm - isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters

Met dit innovatieve product schrijft MATHYS® een duurzaam vervolg op zijn expertise in waterdichte gevels.

MURTHERM®, TOTAALPAKKET VOOR GEVELISOLATIE
In Frankrijk en Duitsland blijft de markt van gevelisolatie sterk groeien, en ook België raakt stilaan overtuigd van het belang van een duurzame gevelisolatie. Als pionier en één van de enige verfproducenten lanceert MATHYS® een totaalpakket voor thermische gevelisolatie: Murtherm®.


Murtherm - isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters

Het systeem bestaat uit isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters (fijn, medium) en kan een uitstekende energie-efficiëntie voorleggen. Niet alleen besparen gebruikers op hun factuur door een lager energieverbruik, ze dragen ook bij tot een beter milieu door de CO2-uitstoot te beperken. Bovendien krijgen gevels een nieuwe look door de vele afwerkingsmogelijkheden.


Murtherm - isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters

Met Murtherm® – een innovatieve aanvulling op Murfill®, een referentie in gevelwaterdichting – mikt MATHYS® zowel op de markt van nieuwbouw als renovatie. De gunstige isolatiesubsidies van vandaag zijn alvast een mooie stimulans voor de lancering van het product.

Praktische info
MATHYS® Murtherm®: gelieve contact op te nemen voor specifieke richtprijzen.


Murtherm - isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters

MURFILL®, TOTAALPAKKET VOOR WATERDICHTING
De waterdichte muurverven Murfill® van MATHYS® zijn sinds jaar en dag dé referentie voor het bekleden en waterdicht maken van gevels. Dat bewijzen testrapporten in erkende laboratoria, maar vooral de miljoenen vierkante meters succesvolle applicaties wereldwijd. In alle klimaten en weeromstandigheden – hitte of kou, droogte of vochtigheid, een agrarische, industriële of stedelijke omgeving – bewijst Murfill® dezelfde doeltreffendheid.

De unieke Murfill®-formule haalt het beste uit verschillende systemen. Zo zorgt de combinatie van verschillende bindmiddelen voor een homogeen product dat waterafstotend, waterdicht en waterdampdoorlaatbaar is. De plastificeermiddelen geven blaasjes, haarscheurtjes en vervorming geen kans. En de pigmenten en vulstoffen beschermen optimaal tegen vervuiling en verkleuring. MATHYS® biedt drie producten, voor nieuwbouw, renovatie of onderhoud van woningen.


Murtherm - isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters

- Murfill® Waterproofing Coating: een elastische, scheuroverbruggende en waterdichte gevelbekleding die muren beschermt tegen barsten, veroudering en beschadiging. Met een microporeuze structuur om de muren te laten ademen.
- Murfill® Quartz: een soepel waterdichtingsmembraan met een fijne kwartsstructuur dat gebarsten of oneffen muren waterdicht maakt en verfraait.
- Murfill® Renovation Paint: een matte, duurzame en blijvend elastische renovatieverf. Geeft een decoratieve toets aan de gevel, maskeert oneffenheden en herstelt blijvend haarscheurtjes. Ideaal voor renovatie en decoratie van historische en nieuwe gebouwen.

Praktische info
Voor de producten MATHYS® Murfill® Waterproofing Coating, MATHYS® Murfill® Quartz en MATHYS® Murfill® Renovation Paint varieert de prijs afhankelijk van de toepassing. Gelieve contact op te nemen voor specifieke richtprijzen.


OVER MATHYS
MATHYS®, opgericht in 1845, is uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler in verven en waterdichtingsproducten. De verven en coatings lenen zich perfect voor binnenmuren en plafonds, buitenmuren, daken, vloeren, hout en metaal. Het bedrijf stelt 130 mensen tewerk op de industriële productie-eenheid in het Limburgse Zelem.Bron: Mathys Datum: 24-05-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners