Legrand gaat energieverliezen tegen

Legrand gaat energieverliezen tegen

    

Met de Batibox Energy, inbouwdozen voor holle wanden, wordt, in combinatie met de einddoppen uit hetzelfde gamma, een halt toegeroepen aan energieverlies en luchtlekken van schakelbord tot apparatuur.

Legrand Batibox Energy Inbouwdozen

Batibox Energy-inbouwdozen voor holle wanden (type gipsplaat).
Meer comfort in huis door het voorkomen van ongecontroleerde luchtindringing en een verbetering van de binnenluchtkwaliteit. En daarnaast nog een meetbare verlaging van de jaarlijkse energiefactuur.


Stop luchtstromen veroorzaakt door elektrische infrastructuur.
Een goede isolatie is een essentiële factor voor energiebesparing. Toch schuilt er vaak nog heel wat extra besparingspotentieel op niet meteen voor de hand liggende plaatsen. Plaatsen waar elektrische infrastructuur zoals mantels, dozen en buizen in koude zones, luchtindringing kan veroorzaken bijvoorbeeld. De Batibox Energy-inbouwdozen en -einddoppen gaan onnodig energieverlies tegen.


Legrand Batibox Energy Inbouwdozen

De kabeldoorvoeren in de Batibox Energy-dozen zijn voorzien van een speciaal buigzaam membraan dat zich volledig sluit rond de kabel, waardoor niet langer lucht kan ontsnappen. Een enkelvoudige inbouwdoos voor 1 mechanisme telt vier doorvoergaten waarvan twee met diameter 16/20 mm en twee met diameter 20/25 mm. Batibox Energy is er ook als meervoudige doos voor resp. twee en drie mechanismen.

Net als de andere dozen uit het Batibox-programma is ook deze uitvoering geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De troeven blijven eveneens gelden: een brede, versterkte kraag, beugels voor een optimale bevestiging op de structuur en een groot bekabelingsvolume.


Legrand Batibox Energy Inbouwdozen

Voor een maximale isolatie worden de Batibox Energy-dozen aangevuld met einddoppen. Deze dichtingen worden gebruikt aan het begin en het einde van borden en inbouwdozen, eenvoudigweg door ze in de soepele geribte buizen te klikken. De doppen in perforeerbaar membraan sluiten precies aan op de leidingen en zorgen voor een doeltreffende afdichting in metselwerk en andere materialen. Ze worden aangeboden in diameters van 16, 20 en 25 mm.Bron: Legrand Datum: 06-07-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners