Last-minute schoonmaaktips zonder stress

Last-minute schoonmaaktips zonder stress

   

De vakantie komt eraan. Voor heel wat mensen betekent dat relaxen op een plek ver van huis. Dat vakantiegevoel verdwijnt echter snel wanneer je bij terugkeer wordt verwelkomd door een muffe geur en wordt geconfronteerd met de chaos die je achterliet in de haast van het vertrek.

Wie heeft zin om strandstoelen en zeelucht in te ruilen voor stofdoeken en vuilniszakken? Een goede raad van Kärcher: laat bij je vertrek een schoon en ordelijk huis achter. Zo kan je zonder stress terugkeren naar de dagelijkse routine.


Tip n°1

Kijk voor je vertrek even in de vaatwasser – staan daar nog vuile borden in? Was die dan snel nog af, voor ze na enkele dagen een onaangenaam geurtje gaan verspreiden, of zelfs gaan beschimmelen. Wanneer je weg bent, laat je best de klep een beetje openstaan zodat het restvocht kan ontsnappen en geen vieze geur veroorzaakt. Doe hetzelfde met de wasmachine.


Tip n°2

Wanneer je onaangename verrassingen in de keuken wil voorkomen bij terugkeer uit je vakantie, ruim dan op voor je vertrekt. Dat betekent ook de vuilnisbak leegmaken, koffiepads en filters met koffiegruis verwijderen. Ook bederfelijk voedsel kan slecht worden, dus is het een goed idee om voor de vakantie doordacht te winkelen en alles zoveel mogelijk op te gebruiken. Voedselresten in de gootsteen moeten worden verwijderd om stank tegen te gaan.


Tip n°3

Wanneer het hele gezin er niet is, vormt zich ook minder stof omdat niemand stof vergarende deeltjes zoals haren, huidschilfers, zand of kruimels in de kamers verspreidt. Bedden en sofa’s afdekken is dan ook overbodig. Het enige wat je moet doen, is het aanwezige stof wegnemen zodat je bij je terugkeer niet meteen aan de slag moet. Dit kan bijvoorbeeld heel handig met de VC 5 stofzuiger van Kärcher, die niet alleen het kleinste hoekje bereikt, maar dankzij de zachte meubelborstel het stof ook snel en grondig verwijdert van andere oppervlakken.


Tip n°4

Niemand komt graag thuis in een rommelig huis. Daarom laat je je huis best achter in de staat waarin je erin wil terugkeren. Om wanorde te voorkomen voor je vertrek, maak je best een checklist. Wacht bijvoorbeeld niet tot het laatste moment om je valiezen te pakken, maar denk tijdig na over wat je wil meenemen. Op die manier wordt je kledingkast geen rommeltje. Met een accu-rolveger verwijder je makkelijk de broodkruimels van het laatste ontbijt. Zo is het prettig thuiskomen en kan je nog ten volle genieten van die laatste uren van je vakantie.


Bron: Kärcher Datum: 01-06-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners