La Reserve Promotions bouwt 150 appartementen

La Reserve Promotions bouwt 150 appartementen

Uniek en prestigieus project herwaardeert een monument in de geschiedenis van Knokke.
La Reserve Promotions NV en La Reserve Invest NV leggen vandaag de eerste steen van het nieuwe vastgoedproject La Reserve in Knokke. Het is een prestigieus zuidelijk georiënteerd project met 150 luxeappartementen en een vijfsterrenhotel.

La Reserve Promotions bouwt 150 appartementen

Uniek en prestigieus project herwaardeert een monument in de geschiedenis van Knokke.
La Reserve Promotions NV en La Reserve Invest NV leggen vandaag de eerste steen van het nieuwe vastgoedproject La Reserve in Knokke. Het is een prestigieus zuidelijk georiënteerd project met 150 luxeappartementen en een vijfsterrenhotel.

Project la reserve Knokke - Reserve Promotions

De bouwput van 20.500m_ op de site van het monumentale oude hotel La Réserve zal veranderen in rijk uitgeruste woonappartementen met aansluitend een wellness- en hotelcomplex. Tijdens de bouwfase worden 250 personen voltijds tewerkgesteld op de werf. De woonzone ten oosten van het hotel telt 71 moderne appartementen en zal volledig klaar zijn tegen november 2011. Zowat één derde van de appartementen in deze woonzone is al verkocht of gereserveerd. Het hotel opent de deuren met Pasen 2011.


Illustratie: La Reserve Promotions


La Reserve, een uniek project voor Knokke en de Belgische kust
La Reserve Promotions NV, promotor van de appartementen, en La Reserve Invest NV, promotor van het hotel, leggen vandaag, in aanwezigheid van een aantal eregasten, de eerste steen voor de bouwwerken in Knokke. De eerste steen wordt gesymboliseerd door het heien van de eerste paal in een bouwput van maar liefst 20.500m_.
Op termijn zullen aan het Zegemeer 150 luxueuze appartementen, een ondergrondse parking op twee niveaus, een binnentuin en een vijfsterrenhotel met wellness-center verrijzen.

La Reserve wordt een totaalproject, waar de appartementen en het hotel architecturaal als één geheel beschouwd worden. Bewoners van de appartementen zullen de mogelijkheid krijgen om naar believen te genieten van de hotelfaciliteiten. Het wellness-center met fitnessruimte en zwembad, de restaurants en de hotelbar zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke mogelijkheden die het project zal bieden aan de gasten.

Evolutie van de bouwwerken
Het bouwklaar maken van het terrein startte eind 2008, kort nadat de bouwvergunning definitief werd. De afbraak van het oude hotel en het graven van de bouwput voor onder meer de ondergrondse parkeerplaatsen, verliepen zonder problemen en het terrein is nu klaar voor de aanvang van de bouwwerken.
De bouwwerken zijn opgedeeld in twee zones. De eerste zone omvat de bouw van 71 appartementen ten oosten van het hotel en het hotel zelf. Het hotel wordt als eerste volledig afgewerkt. De streefdatum voor de officiële opening is Pasen 2011. De eerste appartementen zullen klaar zijn in mei 2011, en het einde van deze bouwfase is voorzien voor november 2011. De funderingen voor de tweede woonzone, ten westen van het hotel, zijn voorzien voor november 2010.

33% van de appartementen reeds verkocht of gereserveerd De verkoop van de appartementen is gestart in december 2008 en intussen heeft één derde van de appartementen in woonzone oost al een toekomstige eigenaar op het oog. De appartementen worden rechtstreeks in het projectkantoor of via één van de zorgvuldig gekozen immobiliënkantoren verkocht.

Een sterk bouwteam
Een project van deze omvang is geen one-man show. Het wordt beheerd door een groep van gespecialiseerde vastgoedondernemers en aannemers. Ontwikkelaar en bouwheer van het appartementenproject is La Reserve Promotions NV, met aandeelhouders met voldoende financiële draagkracht om het project te ondersteunen en tot een goed einde te brengen. La Reserve Promotions NV staat ook in voor de verkoop van de appartementen.
La Reserve Invest NV is eigenaar, bouwheer en uitbater van het nieuwe hotel. De bouwgronden voor het appartementenproject zijn eigendom van Compagnie Het Zoute die een opstalrecht verleende aan La Reserve Promotions NV.

De bouwwerken voor de gesloten ruwbouw werden gegund aan de THV Aannemingen Van Wellen – MBG, een samenwerking tussen twee entiteiten van de CFE Groep. Zij staan in voor de gesloten ruwbouwwerken. Voor het appartementenproject blijven de uitvoering van de technieken en de afwerking volledig in handen van La Reserve Promotions NV zelf, dat de verschillende gespecialiseerde onderaannemers zal coördineren.

La Reserve, een historisch monument
Hotel La Réserve was sinds 1949 een monument in het straatbeeld van Knokke. Met bekende gasten zoals Edith Piaf en Frank Sinatra kreeg het een extra cachet. Het gebouw had zijn tijd gehad en beantwoordde niet langer aan de vereisten van een hedendaags hotel: zo kon er bijvoorbeeld geen airconditioning geplaatst worden. In 2007 werd besloten om het vijfsterrenhotel af te breken en het op een eigentijdse manier nieuw leven in te blazen.

Bron: Trimedia
6/03/2009

Bron: Trimedia Datum: 06-03-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 14°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners