Kurk voor de badkamer

Kurk voor de badkamer

    

Als natuurproduct met unieke eigenschappen kent kurk groeiend succes als interieurelement. Meer en meer mensen ontdekken de heilzame, decoratieve én handige aspecten van het materiaal. Want kurk kan zowat overal in de woning dienst doen, ook waar je het misschien niet meteen verwacht: in de badkamer.

Kurk voor in de Badkamer van Santana

Kurk is soepel maar sterk, dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook is kurk van nature waterafstotend en antislip, geen overbodige luxe in de badkamer. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmel en huismijt geen kans, waardoor kurkvloeren hygiënisch zijn en bijdragen tot een gezonder binnenklimaat.

Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Zo kan je, mits het aanbrengen van de juiste egalisatie, kurk plaatsen bovenop een bestaande koude ondergrond zoals een tegelvloer. In de badkamer moet de kurk verlijmd worden op de ondergrond en behandeld met een extra resistente afwerkingslaag. Hiermee is de vloer perfect bestand tegen de vaak agressieve producten die in de badkamer wel eens op de vloer belanden.


Kurk voor in de Badkamer van Santana

Praktisch én mooi
Verder is kurk een even sfeervolle als praktische oplossing. Het geeft de vloeren en wanden van de badkamer warmte en gezelligheid en past perfect bij elke stijl, van klassiek tot ‘cottage’ of strak en modern.

Het is niet nieuw, de natuur als inspiratiebron voor het interieur. De bast van de kurkeik is dan ook puur natuur. De schors wordt elke 9 jaar gewonnen, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. De kurkeik kan tot 200 jaar oud worden, goed voor 16 oogsten. Bovendien is kurk volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar.


Kurk voor in de Badkamer van Santana

In de badkamer van morgen toont kurk zich als kleurspecialist heel flexibel. De vloeren en wanden zijn stijlvol af te stemmen op je badkamerconcept. Zeker met de nieuwe Rimboe designcollectie van Santana: de kleurrijke tegels zijn uniek in hun soort en combineren de speelse uitstraling van een mozaïekwand of een lijnenpatroon, met alle warmte en zachtheid van kurk, en dit in de meer dan 20 trendy kleuren.

Dit, in combinatie met de uitstekende eigenschappen op het gebied van thermische isolatie (energiebesparend), het warme aanvoelen bij contact en het akoestisch dempende, maakt van kurk een unicum. Santana verwerkt de kurk en maakt er vloeren en wanden van in de meest trendy kleuren.Bron: Santana Datum: 21-08-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners