Isolatieplaat voor woningscheidende muren

Isolatieplaat voor woningscheidende muren

    

Knauf Insulation lanceert Acoustiwall, de eerste harde isolatieplaat voor aangrenzende woningen met de innovatieve ECOSE® Technology, waarmee Knauf 5 jaar geleden op de markt kwam. Deze nieuwe thermische en akoestische isolatieplaat combineert een uiterst duurzame samenstelling met hoog wooncomfort en wordt verwerkt tussen gemene muren in metselwerk.

Knauf acoustiwall isolatie voor gemene muren in metselwerk

De Acoustiwall plaat van Knauf Insulation is speciaal ontworpen om de luchtgeluidsisolatie tussen rijwoningen en aangrenzende appartementen te verbeteren. Zo zorgt de Acoustiwall plaat bij woningscheidende wanden of gemene muren dankzij een uitstekend absorberend vermogen voor een superieure thermische (l = 0,032 W/m.K) en akoestische isolatie (volgens NBN S 01-400-1 akoestische criteria voor woongebouwen).


Knauf acoustiwall isolatie voor gemene muren in metselwerk

Als onbeklede, harde isolatieplaat vervaardigd uit glaswol, wordt de Acoustiwall geplaatst tussen de twee spouwbladen van een dubbele constructie in metselwerk om de spouwresonanties te beperken. Met platen van 20 – 30 – 40 en 50 mm dik komt Acoustiwall in aanmerking voor de meest gebruikelijke spouwdiktes. De minerale glaswol met ECOSE Technology biedt alle eigenschappen voor een hoog wooncomfort: onbrandbaar, vormvast, waterafstotend, niet-hygroscopisch, niet-capillair en geen voedingsbodem voor ongedierte en schimmels.


Knauf acoustiwall isolatie voor gemene muren in metselwerk

Duurzaamheid
Minerale glaswol van Knauf Insulation wordt geproduceerd met ECOSE Technology. Dit bindmiddel, gepatenteerd door Knauf Insulation, bevat geen formaldehyde, geen fenol, geen acrylaten en is afgeleid van plantaardige grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. De minerale glaswol van Knauf Insulation met ECOSE Technology wordt vervaardigd uit 80% gerecycleerd glas.


Knauf acoustiwall isolatie voor gemene muren in metselwerk

Eurofins Indoor Air Comfort GOLD Label
Knauf Insulation minerale glaswol met ECOSE Technology werd in 2010 bekroond met het Eurofins Indoor Air Comfort GOLD Label. Dit betekent dat de glaswolproducten van Knauf Insulation voldoen aan de strengste internationale binnenluchtkwaliteitseisen (VOS emissie).Bron: Knauf Datum: 20-12-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 5°C

Max. 2°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners