Knauf, voor binnen én buiten

Knauf, voor binnen én buiten

Wie bouwplannen heeft, kan rekenen op het brede gamma praktische oplossingen van Knauf, de wereldspeler in afbouwmaterialen. Geen betere plaats dus voor de (ver)bouwer dan op Batibouw om de nieuwigheden van Knauf te ontdekken.

Knauf

SUPAFIL, inblaaswol voor spouwmuren
Energiebesparing staat of valt met een deugdelijke isolatie. Oudere woningen hebben nog heel vaak ongeïsoleerde spouwmuren, maar die kan je perfect laten na-isoleren met de performante inblaaswol Supafil van Knauf Insulation. Deze glaswol heeft de hoogste isolatiewaarde (gedeclareerde lambda-waarde 0,034 WmK) van alle minerale inblaaswollen. Supafil zorgt vanaf dag één voor een terugwineffect. Zo zorgt de glaswol voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, met als gevolg een efficiënte energiebesparing én meer wooncomfort.


knauf - supafil inblaasisolatie

FLEX MAX, lijm voor grootformaattegels
Met de nieuwe poederlijm Flex MAX van Knauf kan je, zowel binnen als buiten, alle soorten en formaten keramische tegels en natuursteen verlijmen op oneffen ondergronden en pleisterlagen, zonder deze eerst te moeten egaliseren. Flex MAX leent zich echter bij uitstek voor het verlijmen van grootformaattegels, zowel in dunbed als dikbed. Een ideale oplossing ook voor het verlijmen van tegels op tegels (maximaal 30 x 30 cm) en op vloerverwarming. Knauf ontwikkelde deze poederlijm op basis van kwaliteitscement, zand, een grote hoeveelheid kunstharsen en speciale additieven. Met heel wat voordelige eigenschappen tot gevolg: langere open tijd en makkelijk vervormbaar, flexibel en glijvast, uitstekende hechting, weinig stof tijdens het mengen…


Knauf - Flex Max Tegellijm

REPABETON, reparatiemortel voor beton
Beschadigde betonnen kolommen, muren, vloeren of traptreden? Met de snel hardende renovatiemortel van Knauf is elke herstelklus snel geklaard. RepaBeton kan je aanbrengen in laagdiktes van 3 tot 40 mm, zowel voor repareren als egaliseren, binnen en buiten. Het product is met vezels versterkt voor een extra stevig resultaat.


Knauf - Repabeton Betonherstellingen

EPS 035, nog efficiëntere gevelisolatieplaat
De vele voordelen van gevelisolatieplaten zijn intussen gekend: lagere energiefactuur, groter comfort dankzij warme binnenmuren en bescherming tegen weersinvloeden. Knauf innoveert met EPS 035 (lambda-waarde: 0,035 W/mK), met verbeterde thermische isolatie bij geringe dikte. EPS 035 vermindert ook het risico op koudebruggen in vergelijking met traditionele panelen met rechte boorden. De twee langste boorden van het paneel zijn voorzien van een tand-en-groefsysteem om warmteverlies te voorkomen. Naschuren of schaven van de uitstekende randen is overbodig. Ook handig: de panelen zijn wit en ongevoelig voor zonlicht.


Knauf - EPS 035 Isolatiepanelen


Over Knauf
Knauf is producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

Bron: RCA Datum: 18-02-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners