De keuze van een Keukenwerkblad

De keuze van een Keukenwerkblad

     

Vandaag de dag gaat er bij de bouw of verbouwing van een woning veel aandacht naar de keuken. Bij de aanschaf van een keuken komt veel kijken, maar een heel speciale rol daarbij vervult het werkblad. Wat dat betreft zijn kwartsoppervlakken een sterk opkomende trend. De redenen voor het succes van dit unieke materiaal, vat Silestone samen in 10 punten.

Een keukenwerkblad in kwarts van Silestone

Bij de keuze van het werkblad gaat men dikwijls af op het prijskaartje, het design of de kleur, zonder stil te staan bij de belangrijkste vereisten: het moet krasbestendig en vlekbestendig zijn, makkelijk in onderhoud, en als belangrijkste blikvanger ook de gewenste uitstraling geven aan de keuken. En dan komen we regelmatig uit bij een kwartsoppervlak, een natuurlijk materiaal dat sterk in opmars is.

Silestone legt de lat voor kwaliteit en uitstraling op het hoogste niveau door continue innovatie, technologisch speerpuntonderzoek en de zuiverste grondstoffen. Silestone kwartsoppervlakken bestaan voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts, vermengd met kristal, glas en polyesterhars. Dat is meteen een hoofdkenmerk van dit premiummerk, want hoe meer kwarts van hoge kwaliteit, hoe beter, harder en duurzamer het oppervlak.


Een keukenwerkblad in kwarts van Silestone

De 10 eigenschappen van Silestone

Hygiënisch
Silestone is het enige kwartsoppervlak ter wereld met een actieve antibacteriële technologie. De bacteriostatische eigenschappen van Silestone, het resultaat van hypermoderne zilvertechnologie, zorgen voor een uiterst hygiënisch oppervlak.

Kleuren en afwerkingen
Silestone is leverbaar in meer dan 60 unieke kleuren en in drie afwerkingen: glanzend gepolijst, in een ledermatte leather look en met een rustieke Volcano afwerking. Hierdoor past een Silestone® werkblad zowel in moderne als in een traditionele keuken.

Afmetingen
Naast de standaard bruto afmeting van 304cm x 138cm bevat het Silestone assortiment ook jumbo platen met een maximale bruto afmeting van 325cm x 159cm. Hierdoor is het mogelijk om extra grote eilanden of werkoppervlakken uit te rusten met Silestone zonder storende naden. Het ontbreken van naden zorgt tevens voor extra reinigingsgemak en hygiëne in de keuken. Verder is het materiaal verkrijgbaar in drie diktes: 1,2 / 2,0 en 3,0 cm.


Een keukenwerkblad in kwarts van Silestone

Luxe-uitstraling
Een Silestone werkblad geeft de diepte van kwarts weer en biedt een luxueuze uitstraling. Blikvanger ‘Integrity by Cosentino®’ doet werkblad en spoelbak naadloos met elkaar versmelten tot een oogstrelend, harmonieus geheel. De perfecte ‘twee-eenheid’ in een stijlvol design. Dit is het eerste driedimensionale product dat uit één stuk Silestone wordt gemaakt.

Vlekbestendig
Silestone is niet poreus en dus niet vochtabsorberend. Daardoor weerstaat Silestone de dagelijkse knoeipartijen zonder speciaal onderhoud.

Krasbestendig
Kwarts kan qua hardheid wedijveren met diamant en dat maakt het materiaal uiteraard oersterk. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het Silestone werkblad.


Een keukenwerkblad in kwarts van Silestone

Hittebestendig
Silestone is zeer hittebestendig. Toch wordt het gebruik van een onderzetter geadviseerd om een zogenaamde ‘thermoshock’ te voorkomen (Thermoshock is als het materiaal als het ware 'schrikt' van plotselinge grote verandering in temperatuur. Hoewel zeer uitzonderlijk, kan dit kringen veroorzaken door een reactie van het polyesterhars).

Onderhoudsvriendelijk
Silestone is duurzaam en het is niet nodig om het werkblad met vlekstop te behandelen of in de was te zetten. Regelmatig reinigen met zeep en warm water is voldoende om het werkblad, jaar in jaar uit, prachtig te houden.

Kleurecht
Dankzij de productiewijze van Silestone kan een unieke kleurechtheid gegarandeerd worden.

Labels en Garanties
Silestone geeft een unieke garantie van 10 jaar op het materiaal voor keukenwerkbladen. Verder beschikt het merk over diverse certifiëringen: zo is er het Greenguard-certificaat dat werd uitgereikt door het Amerikaanse Environmental Institute en het NSF-certificaat dat verzekert dat Silestone® veilig is bij contact met alle soorten voedsel. Silestone® heeft ook het LGA ‘Hygiene’-certificaat gekregen, uitgereikt door het Duitse consultancybedrijf QualiTest GmbH. Het certificaat wordt toegekend aan producten met het hoogste niveau aan hygiëne.


Praktisch:
-Silestone is beschikbaar in meer dan 60 kleuren en 3 afwerkingen (gepolijst, Leather en Volcano)
-10 jaar garantie op keukenwerkbladen
-richtverkoopprijs vanaf: 400 EUR/m2
-verkrijgbaar via: keuken en badkamerstudio’s in BelgiëBron: Silestone Datum: 06-08-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners