Nieuwe generatie isolatie G3

Nieuwe generatie isolatie G3

  

In augustus lanceert isolatieproducent Isover het nieuwe G3-label. G3 staat voor een nieuwe generatie minerale wol met 3 garanties: optimale prestaties, milieuvriendelijkheid en zorg voor gezondheid en binnenluchtkwaliteit.

Isover minerale wol - Isolatie G3

G van generatie, G van garantie
Isover schakelt zijn volledige assortiment glaswol over naar G3, de nieuwe generatie isolatie met drievoudige garantie: prestaties, milieu en gezondheid. De nieuwe generatie Isover G3 zal herkenbaar zijn aan het G3-icoon op de verpakking.


Isover minerale wol - Isolatie G3

Aan de basis van Isover G3 liggen een nieuwe productietechnologie en een nieuwe binder. De nieuwe generatie minerale wol is het resultaat van jarenlang onderzoek en is beschermd door 20 patenten.

Wat volgens Isover in het bijzonder opvalt, is de extreem lage emissie van volatiele organische componenten (VOC’s). Op die manier speelt Isover in op de hedendaagse trends naar meer duurzaamheid en naar een betere binnenluchtkwaliteit.

Garantie PRESTATIES: de meest doeltreffende minerale wol op de markt
In de eerste plaats biedt minerale wol goede thermische prestaties, met name tot een lambda 0.030 W/m.K. Bovendien worden de thermische, akoestische en brandprestaties van Isover G3 gecertificeerd door externe organisaties.


Isover minerale wol - Isolatie G3

Garantie MILIEU: ecologisch en recycleerbaar
Zo behoort de milieu-impact van de G3 minerale wol tot de laagsten onder alle isolatiematerialen, zoals aangetoond in de EPD (Environmental Product Declaration) en de gevalideerde levenscyclus-analyses.

Als grondstof wordt voor meer dan 75% gebruik gemaakt van gerecycleerd glas. Dit wordt aangevuld met zand: een overvloedige natuurlijke grondstof. Voor het transport worden de Isover G3-producten tot een factor 10 gecomprimeerd en aan het einde van hun levenscyclus zijn ze volledig recycleerbaar.

Garantie GEZONDHEID : G3 zorgt voor een betere binnenluchtkwaliteit
De G3 minerale wol anticipeert op de meest veeleisende emissielimieten van VOC’s (volatiele organische componenten), zoals die worden voorgesteld door het AFSETT protocol en is M1-gecertificeerd door het Finse organisme RTS.


Surf naar www.isoverg3.be voor meer infoBron: Isover Datum: 08-03-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners