InfoWarmtePomp.be met nieuwe warmtepompen

InfoWarmtePomp.be nu ook met info voor warmtepompen in niet-residentiële toepassingen

     

ATTB en WPAC hebben zopas hun infosite www.InfoWarmtePomp.be uitgebreid met een tweede, niet-residentieel luik. Warmtepompen zijn immers niet alleen in privéwoningen, maar zeker ook binnen de industrie, de handel, de overheid en de non-profit breed inzetbaar. Toch wordt in deze sectoren nog onvoldoende gebruik van de vele mogelijkheden die warmtepompen bieden.

Precies daarom bundelt www.InfoWarmtePomp.be/nr de expertise van de producenten en verdelers van warmtepompen. Zij tonen aan hoe dankzij warmtepompen de restwarmte die anders verloren gaat ook in niet-residentiële sectoren nuttig kan worden ingezet, en hoe dit een enorme besparing kan betekenen op het energieverbruik.


Niet-residentiële warmtepompen

Warmtepompen betekenen de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie voor ruimteverwarming en andere verwarmingsprocessen. Niet alleen in particuliere woningen, maar ook – en zelfs vooral – in niet-residentiële sectoren.

In de industrie, de land- en tuinbouw, de handel, de horeca, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen, sportinfrastructuren, kantoren, etc. komt er doorgaans enorm veel restwarmte vrij. Deze warmte kan – in plaats van ze verloren te laten gaan – via een warmtepompinstallatie nuttig worden ingezet voor ruimteverwarming, voor de verwarming van water of voor andere sectorspecifieke toepassingen.


Objectieve B2B-info

Waarom zou ik in mijn bedrijf een warmtepomp installeren? Hoe werkt een warmtepomp precies? Voor welke toepassingen kan een warmtepomp in mijn sector worden ingezet? En bij welke fabrikanten kan ik terecht voor niet-residentiële warmtepompen?

Voor een niet-merkgebonden antwoord op deze en tal van andere vragen over warmtepompen kunnen professionals, architecten in de projectmarkt, inkopers voor bedrijven, technisch ingenieurs etc. vanaf nu terecht op www.InfoWarmtePomp.be/nr, en via de link rechts bovenaan vervolgens op de sectie ‘niet-residentieel’.


Initiatief van 2 sectororganisaties  

www.InfoWarmtePomp.be/nr is, net als de infosite www.InfoWarmtePomp.be voor particulieren, een initiatief van ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken – sectie 4 (warmtepompen en alternatieve systemen) en WPAC, de beroepsfederatie van warmtepompleveranciers.

Bron: ATTB en WPAC Datum: 29-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners