Hörmann: Tochthonden getransformeerd tot kunstwerk

Hörmann: Tochthonden getransformeerd tot kunstwerk

    

Hörmann gooit het op Batibouw 2017 over een andere boeg. Tijdens de opendeurdagen van afgelopen september zamelde de deuren- en poortenspecialist tochthonden in. De fabrikant zette ze echter niet op straat: de tochthonden kregen een nieuw leven als kunstwerk, dat vanaf 16 februari op Batibouw zal worden tentoongesteld.

De ‘knuffeldieren’ die in menig huishouden de tocht buitenhouden zijn immers overbodig nu voordeuren met een lage drempel bij Hörmann de standaard zijn.

Klanten die tijdens de opendeurdagen afgelopen september hun tochthond binnenbrachten bij één van de Hörmann-verdelers in ruil voor een fikse korting op hun voordeur, steunen nu tegelijk het goede doel. Hörmann werkte samen met de Pentagoon Academie in Tongeren om de tochthonden een nieuw leven te geven in de vorm van een kunstwerk door en voor kinderen. Een groep 12- tot 16-jarigen uit het deeltijds kunstonderwijs nam de tochthonden onder handen en maakte er een kunstwerk van. Tijdens Batibouw kunnen kunstliefhebbers een bod uitbrengen op de werken. Het hoogste bod gaat integraal naar de Cliniclowns.


Inspiratie bij het oude Rome

Kunstleerkracht Gommaar Gilliams trok de kunstboeken open en vond inspiratie bij een klassiek Romeins sculptuur van een waakhond. “Zo blijft het kunstwerk gelinkt aan de gebruikte tochthonden. Verder heeft het iets tijdloos, betrouwbaars en warms: belangrijke waarden bij Hörmann.” Voor de kinderen is het een uitdaging om met ander materiaal te werken: “Mijn leerlingen gingen op zoek naar mogelijke manieren om van de knuffels een kunstwerk te maken. Buiten tochthonden hebben we piepschuim, verf en touw gebruikt om het de juiste vorm te geven”, legt Gilliams verder uit.


Door en voor kinderen

Ook de Hörmann-medewerkers zijn ze trots over de aanpak van de campagne. “Het feit dat onze klanten met een tochthond onder de arm een bezoek brachten aan onze verdelers, zorgde voor een ludieke noot”, vertelt Maarten Louwies van Hörmann. “Nog belangrijker is natuurlijk dat door onze producten nu het goede doel Cliniclowns wordt gesteund. De waakhond is een kunstwerk door en voor kinderen.” Bezoekers van Batibouw kunnen tijdens de beurs een bod uitbrengen.


Voordeuren met lage drempel

De tochthondenactie werd gelanceerd om de Hörmann-voordeuren in de kijker te zetten. Elke voordeur is tenslotte zowel langs de zijkanten als onderaan winddicht door de lage drempel, waardoor een tochthond overbodig wordt. Bovendien is een goede isolatie de maatstaf in het voordeurengamma.

Bron: Hörmann Datum: 11-02-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 11°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners