Ontwikkelaar wil 200 woningen en bedrijven op site.
De verlaten Henkelfabriek in Herent is verkocht. De vennootschappen Ets en Ets Terra telden de nodige miljoenen neer en projectontwikkelaar Vivinvest zal de acht hectare grote site de komende drie tot vier jaar inrichten.
Ontwikkelaar wil 200 woningen en bedrijven op site.
|
Er komen 150 tot 200 woningen, kantoren en een bedrijventerrein.
De voormalige wasmiddelenfabriek van Henkel sloot vier jaar geleden de deuren. Er verloren 214 mensen hun job. Nu is de hele site verkocht aan twee vennootschappen. De betaalde prijs willen de partijen liever niet bekend maken. De Herentse projectontwikkelaar Vivinvest richt de site als woonproject en bedrijventerrein in. Er komen ook kantoren.
Gemengde Bestemming
,,Een ruimtelijk uitvoeringsplan heeft de voormalige industriezone omgevormd tot bedrijventerrein, stedelijk woongebied, een zone voor gemengde stedelijke activiteiten en parkgebied'', vertelt Patrick Vanoppen van Vivinvest. ,,We willen eigenlijk een dorp in een dorp creëren. Een terrein van acht hectare ontwikkelen in een gemeente als Herent, is uniek in Vlaanderen. Dit moet een grote meerwaarde betekenen voor Herent.''
Concreet betekent dit dat er in het grote fabrieksgebouw zelf lofts (70 procent) en kantoren (30 procent) komen. In de grote werkloods voor de fabriek komen bedrijven. Schepen Jos Bex (Wij) hoopt dat hier evenveel mensen tewerkgesteld zullen worden als het aantal werknemers van Henkel dat in 2002 zijn job verloor.
Het terrein aan de overkant van de Persilstraat is woonzone. Hier komen woonblokken. De projectontwikkelaar verwacht dat de eerste bouwwerken nog dit jaar starten. De hele site krijgt de volgende vier jaar vorm. Er is plaats voor 150 tot 200 wooneenheden.
De ACW- en KWB-afdelingen van Herent dienden eerder bezwaar in tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van de Henkelsite. Ze zien liever geen bedrijven op de site. De ontwikkelaars benadrukken dat er geen plaats is voor bedrijven die veel verkeer met zich mee brengen. ,,Geen distributie, geen discotheken en zo meer. Bovendien wordt de bedrijfssite ontsloten door een nieuwe straat richting Rijweg. De Persilstraat dient alleen voor de bewoners.''
Bron: Het Nieuwsblad
1/04/2006