Hefschuifdeur voor laagenergiebouw

Hefschuifdeur voor laagenergiebouw

    

Schüco lanceert met de ThermoSlide een nieuw hefschuifdeur-systeem met uitstekende isolatiewaarde. De ThermoSlide werd ontwikkeld op basis van het kunststofprofiel Schüco Corona met bouwdiepte van 82mm. Dankzij het nieuwe ontwerp kunnen Schüco’s partners voor de eerste keer standaard hefschuifdeuren met laag energieverbruik installeren.

Schüco ThermoSlide Hefschuifdeur voor Laagenergiebouw

Indien bij standaard afmetingen de bijbehorende driedubbele beglazing (Ug ? 0,6 W/m2K) wordt toegepast, behoort een topwaarde van UW ? 0,8 W/m2K tot de mogelijkheden.

Met Schüco ThermoSlide, biedt het bedrijf een hefschuifsysteem aan dat het veel beter doet dan wat de huidige vereisten op het vlak van energiezuinigheid voorschrijven. Om dit te bereiken hebben de technici van Schüco alle constructieve onderdelen, zoals kozijnen, dorpels en vleugels, onder de loep genomen om eventuele warmtebruggen nog meer te vermijden. De berekende U-waarde van 1,1 W/m2K illustreert het succes.


Schüco ThermoSlide Hefschuifdeur voor Laagenergiebouw

Schüco ThermoSlide kan bij standaard driedubbele en multifunctionele beglazing tot 52 mm glasdikte worden aangewend. Daarbij zijn glasgewichten tot maximaal 400 kg mogelijk. De respectievelijke 5-kamer vleugelramen worden in een 219 mm diep kozijn ingebouwd. Een glijdende afdichting zorgt voor een optimale dichtheid en een geluidloze werking van de vleugels. De aluminium onderdorpel is drie-voudig thermisch onderbroken, zodat ook bij meervoudige schuifsystemen warmtebruggen geen probleem vormen. Daarenboven kan het ook nog volledig drempelvrij met een extra profiel uitgevoerd worden. Nauwe profielbreedtes van 174 mm (boven- en zijkanten) staan voor een strak design en vervagen de interne en externe grenzen.


Schüco ThermoSlide Hefschuifdeur voor Laagenergiebouw

De onderdelen van de Schüco ThermoSlide zijn tot een minimum beperkt, zodat die eenvoudig en snel gemonteerd kan worden. Andere productievoordelen: een raamkozijn op maat is mogelijk zonder inkeping en grootschalige afdichtingsstukken zorgen voor een bijna siliconenvrije montage. Daarenboven bespaart het gebruik van grotendeels geprefabriceerde raamverbindingen extra montagetijd.
Dankzij de Schüco ThermoSlide staat er een kunststof hefschuifsysteem van hoge kwaliteit ter beschikking, met uitstekende warmte-isolerende eigenschappen bij sterke regenval en harde wind.Bron: Schüco Datum: 20-06-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners