Rolluiken uit superisolerend aluminium

Rolluiken uit superisolerend aluminium

    

Met de winter voor de deur wordt er volop geïnvesteerd in de energiezuinige woning. Wie rolluiken plaatst, kan bij HAROL nu ook kiezen voor de nieuwe Thermo-lamellen, de eerste aluminium lamellen die zelfs beter isoleren dan de beste pvc lamellen.

Rolluiken uit superisolerend aluminium - Thermo Lamellen

“Rolluiken zijn nog steeds de beste manier om je te wapenen tegen de stijgende energiefactuur. Voor het eerst kan dat nu ook met aluminium lamellen”, klinkt het bij HAROL.

Uiteraard begint elke energiebesparing bij een goede isolatie en beglazing. Maar uiteindelijk is de bouwschil maar zo sterk als zijn zwakste plek. Om energieverlies aan de ramen uit te sluiten, worden rolluiken nog steeds als de beste oplossing beschouwd. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de zogenaamde ?R-waarde (Delta-R-waarde). Hoe hoger die waarde, hoe beter isolerend het materiaal. Traditioneel isoleert pvc beter dan aluminium... tot vandaag.


Rolluiken uit superisolerend aluminium - Thermo Lamellen

Joris Draelants, hoofd onderzoek & ontwikkeling van HAROL: “Wij investeren in slimme verbeteringen die resulteren in meer comfort, veiligheid, energiebesparing en esthetiek voor de gebruiker. De ALU42 THERMO lamel de eerste in het HAROL gamma met een ?R waarde van 0.25 m_ K/W. Kortom, je kan nu ook met de strakke look van aluminium rolluiken je energiefactuur nog extra doen zakken.”

Ter vergelijking: een standaard aluminium lamel heeft een ?R waarde van 0.14 m_.K/W, een standaard PVC lamel ongeveer 0.21 m_.K/W. De Thermo lamel is dus de eerste aluminium lamel die effectief een beter isolatiewaarde biedt dan de meest isolerende pvc-lamel, en dat is een primeur.


Rolluiken uit superisolerend aluminium - Thermo Lamellen

Luchtbuffer
De nieuwe lamel ALU42 THERMO heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes, waardoor de warmte van binnen wordt teruggekaatst. Zo wordt de luchtlaag tussen het raam en het rolluik continu opgewarmd, als een warm schild of luchtbuffer voor het raam.

De nieuwe lamel is geschikt voor zowel inbouw, opbouw- als voorzetrolluiken. Afhankelijk van de oprolling bevindt zich de speciale coating aan de bolle of de holle kant, maar dus steeds naar het raam gericht. ALU42 THERMO kan geplaatst worden op manuele of geautomatiseerde rolluiken.


Over Harol
Harol is een Belgisch familiebedrijf. De onderneming, opgericht als kleine schrijnwerkerij, groeide uit tot een toonaangevende rolluiken-, zonwering- en poortenfabrikant in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest) op een terrein van maar liefst 120.000 m2. Harol exporteert producten tot ver buiten de landsgrenzen, onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden.Bron: Harol Datum: 15-11-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners