Groepsaankoop stimuleert energiemarkt

Groepsaankoop stimuleert energiemarkt

De VREG maakte een onderzoek bekend over de invloed van groepsaankopen op de energiemarkt. Uit cijfers blijkt dat groepsaankopen de energiemarkt stimuleren en mensen aanzet tot het actief kiezen van energieleverancier.

Vreg - Groepsaankoop energie

Gedeputeerde Inga Verhaert: "Deze studie bevestigt volledig het nut van onze provinciale actie. We maken onze inwoners er immers bewust van dat er een vrije energiemarkt is. Daarenboven zetten ook velen voor het eerst de stap naar 100% groene energie. Momenteel bereiken we de kaap van 3000 gezinnen die al meedoen met de groepsaankoop."

De VREG stelde vast dat voor elektriciteit het aantal mensen dat van energieleverancier verandert het hoogste peil heeft bereikt van de laatste twee jaar. Groepsaankopen zouden goed zijn voor zo'n 8,3% van de totale switches. De VREG besluit dan ook "Groepsaankopen overtuigen wellicht mensen om op een actieve manier een electriciteits- en/of aardgascontract te ondertekenen. Ze hebben hierdoor een dynamiserende werking op de energiemarkt". Als bijlage vindt u het volledige rapport

Vandaag 3000ste inschrijver provinciale actie
Op 6 juli lanceerde de provincie Antwerpen de campagne 'Samen op weg naar goedkopere groene energie'. 64 gemeenten zijn mee op de kar gesprongen en promoten deze actie actief bij hun inwoners. Vandaag zal de 3000ste inwoners zich inschrijven. "In juli hadden we per dag ongeveer 50 inschrijvingen maar in augustus is het al vaak 100 geïnteresseerden per dag" vertelt gedeputeerde Inga Verhaert. "We verwachten nog een stijgende lijn voor augustus. De meeste gemeentelijke acties zijn gepland voor de komende maand dit gaat van infovergaderingen tot extra inschrijfmomenten aan het loket." De gemeente die op 4 oktober het meest aantal inwoners overtuigd heeft om in te schrijven (procentueel) krijgt van de provincie het "Gouden Zonnepaneel". Als bijlage vindt u de aanspreekpunten per gemeente.

Hoe werkt de groepsaankoop?
De werking van de groepsaankoop nog eens in een notendop.
Van 6 juli tot 1 oktober kunnen particuliere inwoners van de provincie Antwerpen zich vrijblijvend en zonder aankoopverplichting inschrijven voor de samenaankoop 100% groene stroom. Op 4 oktober is er een veiling waar alle energieleveranciers hun beste bod kunnen doen. Deze bieding is online en kan door iedereen gevolgd worden. Daarna krijgen de inschrijvers een gepersonaliseerd voorstel. Op basis van deze informatie moeten zij beslissen of ze al dan niet de overstap maken naar de winnende energieleverancier.

Voor alle informatie en om je in te schrijven kan je surfen naar www.samengaanwegroener.be of bellen naar de gratis infolijn 0800 23 031 (van 9.30 uur tot 16.30 uur).

Bron: Provant Datum: 03-09-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 24°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners