Glas kiezen met de HelloWin-app

Glas kiezen met de HelloWin-app

   

Nieuwe ramen kiezen lijkt eenvoudig: dubbel of drievoudig glas, en de kous is af? Bijlange niet! Als je echt het beste glas voor jouw woning wil vinden, spelen tal van factoren een rol. In de eerste plaats doe je er goed aan na te gaan wat de staat van je huidige ramen is. Vervolgens vraag je jezelf af welke eisen je aan je nieuwe beglazing stelt op het vlak van thermische en akoestische isolatie, zonwering en veiligheid.

Persoonlijke analyse van je huidige ramen

Een van de mogelijkheden die de nieuwe app HelloWin biedt, is testen of er enkel glas, gewoon dubbel glas of drievoudig glas in je vensters zit. Enkel glas vervang je best zo snel mogelijk door hoogrendementsglas om je verwarmingsrekening met wel 20% te doen verlagen. Maar wist je dat ook ‘gewoon’ dubbel glas bijlange niet meer beantwoordt aan de energieprestatie- en comforteisen van vandaag? Gewoon dubbel glas heeft een Ug-waarde van 2,9 W/m²K. Van hoogrendementsglas (HR-glas) bedraagt de Ug-waarde maximaal 1,1 W/m²K. Dat betekent dat HR-glas tot bijna 3 keer beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Met HR-glas geniet je van aanzienlijk meer wooncomfort en moet je veel minder stoken om het binnen toch aangenaam warm te hebben.


Advies op maat voor de keuze van je nieuwe beglazing

 Van glas verwachten we in eerste instantie dat het licht binnenlaat. Maar beglazing kan nog veel meer functies vervullen. Wil je enkel de warmte binnen en de koude buiten houden, of wil je dat je nieuw glas ook zonwering, inbraakvertraging of geluidswering biedt? De nieuwe HelloWin-app helpt je, ruimte per ruimte, bepalen wat je behoeften inzake nieuwe beglazing zijn en stelt je precies die glasoplossingen voor die op jouw behoeften zijn afgestemd.

Aan het eind van het HelloWin-apptraject krijg je via mail een persoonlijk rapport met advies op maat en met meer info over de voorgestelde glasoplossingen. Zo komt iemand met veel ramen op het zuiden en zuidwesten aan de weet waarom dat hij baat heeft bij een zonwerende laag op het glas. Wie een veilige omgeving wil, zal ontdekken waarom hij best kiest voor gelaagd veiligheidsglas. En wie last heeft van lawaai en kiest voor stilte, verneemt alles over de geluidswerende functies die glas kan hebben.


Direct contact met een HelloWin-plaatser-adviseur in je buurt

Via de nieuwe HelloWin-app krijg je een persoonlijke analyse van de situatie van je huidige ramen en advies op maat voor de keuze je nieuwe beglazing. Maar je zoektocht naar het beste glas voor jouw woning is uiteraard niet compleet zonder de beste plaatser. Om ook die laatste schakel van de kwaliteitsketen te garanderen, doet Saint-Gobain Building Glass beroep op gespecialiseerde glasspecialisten: de HelloWin-plaatser-adviseurs.

De HelloWin-plaatser-adviseurs zijn stuk voor stuk perfect vertrouwd met het gamma glasoplossingen van Saint-Gobain Building Glass. Daardoor zijn ze als adviseur goed geplaatst om bouwheren goede raad te geven bij hun glaskeuze. De HelloWin-plaatser-adviseurs staan garant voor een uitstekende installatie en een uitstekende service tegen een correcte prijs.

De HelloWin-app  is gratis beschikbaar via de App Store en Android Market.


Meer info?

www.HelloWin.beBron: Saint Gobain Datum: 01-06-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 11°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners