Vaillant geoTHERM Compacte wandhangende warmtepomp

Vaillant geoTHERM VWS 36/4.1 – De compacte wandhangende warmtepomp van Vaillant voor verwarming, passieve koeling en sanitair warm water

      

Vaillant vulde zijn warmtepompassortiment aan met de wandhangende, mono-energetische 3kW bodem/waterwarmtepomp geoTHERM VWS 36/4.1. Met deze compacte, fluisterstille warmtepomp met laag vermogen richt Vaillant zich op bijna energieneutrale (BEN) passiefwoningen en individuele installaties in goed geïsoleerde nieuwbouwappartementen.

Laag vermogen

Bij de compacte, wandhangende geoTHERM VWS 36/4.1 hoort geen buitenunit. Deze bodem/water-warmtepomp zit in dezelfde behuizing als een gewone gaswandketel. Het gaat bovendien om de stilste warmtepomp binnen het Vaillant-gamma. Dankzij het Sound Safe-systeem produceert ze niet meer dan 45 dB. In combinatie met het geringe vermogen van 3kW, maakt dit van de geoTHERM VWS 36/4.1 de ideale warmtepomp om energieneutrale (BEN) passiefwoningen en goed geïsoleerde nieuwbouwappartementen van verwarming, sanitair warm water en passieve koeling te voorzien.Energie-efficiënt

De geoTHERM VWS 36/4.1 behaalt een uitstekende prestatiecoëfficiënt: 4,3 (B0/W35 ?T 5K overeenkomstig EN 14511). Wie voor maximaal rendement en nog grotere energie-efficiëntie wil gaan, kan de warmtepomp koppelen aan fotovoltaïsche zonnepanelen.


Hybride systeem

De warmtepomp leent zich ook perfect tot de opbouw van een hybride systeem, voor optimaal warmwatercomfort of de uitbreiding van een bestaande installatie met verwarmingsoplossingen op basis van hernieuwbare energie. Hiertoe laat de geoTHERM VWS 36/4.1 zich combineren met elk type eBUS-verwarmingsketel. De aansturing gebeurt in dat geval door de intuïtieve weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700(f). Deze vergelijkt op elk moment de energieprijzen om te bepalen uit welke energiebron de verwarmingsoplossing het meeste rendement kan halen.


Optimale binnentemperatuur

Ook bij hoge temperaturen zorgt de geoTHERM VWS 36/4.1 voor een optimale binnentemperatuur. De passieve koeling voert op een energiezuinige manier de warmte in de kamers naar de bodem af zodat de temperatuur ook in de zomer aangenaam blijft.

Bron: Vaillant Datum: 15-12-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners