Klaar voor de zomer met Screens

Klaar voor de zomer met Screens

Ook al snakken we naar de zon, de zomer heeft natuurlijk ook zijn mindere kantjes. Om het op warme dagen binnen aangenamer te maken is het gebruik van screens een prima zonwerende oplossing.

Harol Screens

Eigentijds ontwerp
Minimalistische architectuur met grote raampartijen is erg in trek. Daglicht is erg bevorderlijk voor het wonen en werken, tenzij die grote ramen het binnen tot een sauna maken. Op gebied van energiezuinigheid kan je met screens dus vooral besparen op luchtkoeling, omdat ze 90% van de warmte tegenhouden vóór die het venster bereikt. Bovendien zijn het ideale filters voor hinderlijk zonlicht in tv- of computerschermen.

Verder is de vierkante kastvorm helemaal afgestemd op de moderne architectuur, met screens tot 18m2 groot die één uniform en strak geheel vormen. De afgeronde kast is dan weer meer geschikt voor traditionele bouwstijl. Met een innovatief spansysteem in de geleider wordt het doek op zijn plaats gehouden waardoor wapperende doeken, bewegende onderlatten of hinderlijk zonlicht voorkomen worden.


Harol Screens

Verduisteringsscreens
In de slaapkamer of in een projectiezaal vormen Harol verduisteringsscreens de oplossing. Het glasvezeldoek met coating houdt licht volledig buiten dankzij de lichtwerende borstels in de geleiders. De speciaal ontworpen onderlat houdt het doek op spanning en is extra uitgerust met een lichtwerende rubberen strip. Ook opgerold blijft het doek in perfecte staat in de onzichtbare inlooptrechters.

Het frame
Harol biedt een uniek aanbod van standaardkleuren: naast natuurgetint geanodiseerd aluminium is er keuze uit 200 RAL-kleuren. Voor het frame voorziet Harol een reeks van trendy kleuren met een korrelige structuur. Deze structuurlak is bijzonder slijt- en krasvast, vuilafstotend en daardoor heel onderhoudsvriendelijk. Structuurlak geeft de screen een stijlvolle, eigentijdse uitstraling.


Harol Screens

Het doek
De zonnewerende screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Ze zijn bestand tegen weer en wind, rot- en schimmelwerend en vuilafstotend. In tegenstelling tot verduisteringsscreens is een screendoek altijd wat transparant zodat het zicht naar buiten behouden blijft. HAROL biedt hier een breed gamma van één- of tweekleurige doeken, van neutraal tot trendy.

De bediening
Tot slot zijn de screens ook makkelijk te bedienen. Je kan ze manueel openen of sluiten met een slingerstang, of een elektrische bediening, eventueel geïntegreerd in een domoticasysteem. Naargelang de zon- of windintensiteit kan de bediening zelfs draadloos geregeld worden.Bron: RCA Datum: 06-05-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners