Vaillant warmtepomp aroTHERM split VWL AS

Fluisterstille en efficiënte lucht/water-warmtepomp aroTHERM split VWL AS van Vaillant

     

Een compacte, fluisterstille warmtepomp die zich bovendien in geen tijd laat installeren? Ze bestaat en luistert naar de naam aroTHERM split VWL AS. Met deze zeer rendabele lucht/water-warmtepomp wil Vaillant beantwoorden aan de stijgende vraag naar flexibele, rendabele oplossingen voor nieuwbouwwoningen en appartementen. De aroTHERM split VWL AS biedt een hedendaagse oplossing voor verwarming, koeling en sanitair warmwatervoorziening. De krachtige Vaillant-kwaliteit van deze warmtepomp vertaalt zich bovendien in een lange levensduur.

Buitengewoon stil

De lucht/water-warmtepomp aroTHERM split VWL AS is ontwikkeld aan de hand van split-technologie op basis van koelmiddel. De buiteneenheid bevat de verdamper, compressor en het expansieventiel, terwijl de condensor zich in de hydraulische binneneenheid bevindt. Een belangrijke troef van deze warmtepomp: haar stille werking. Voor het VWL 35/5 AS-model houdt de buiteneenheid het beneden de 32 dB(A) bij A2/W35 op een afstand van 3 meter (in fluistermodus) en op een afstand van 5 meter daalt het geluidsniveau zelfs tot onder de 25 dB(A). Dat maakt van deze warmtepomp een van de stilste op de markt.


Diverse combinatie-opties

Voor een eenvoudige installatie laat de aroTHERM split VWL AS zich het makkelijkst combineren met de uniTOWER VWL IS van Vaillant, een alles-in-één hydraulische binneneenheid met een warmwaterboiler van 190 liter. Dit instapmodel biedt een hedendaagse oplossing voor de verwarming, koeling en sanitair warmwatervoorziening van de doorsnee eengezinswoning. Een flexibele oplossing die de warmtepomp aan diverse modulaire Vaillant-componenten koppelt, is natuurlijk ook een optie. De aansturing gebeurt in beide gevallen aan de hand van de weersafhankelijke multiMATIC VRC 700-regeling.


Snelle installatie

De lucht/water-warmtepomp aroTHERM split VWL AS laat zich bijzonder snel, en bijgevolg voordelig, installeren. Om het transport te vergemakkelijken, geeft het ‘split mounting concept’ meteen al de mogelijkheid om de uniTOWER VWL IS in twee delen op te splitsen. In een combinatie met deze specifieke hydraulische binneneenheid neemt de installatie maximaal één werkdag in beslag. Haar lichtgewicht, ingewerkte handvaten, integratie van alle accessoires, de voorgevulde buiteneenheid, voorgemonteerde verbindingskits en standaard gereedschapsvereisten zijn stuk voor stuk factoren die hiertoe bijdragen.


Beproefde technologie

Split-technologie op basis van koelmiddel heeft zich eerder al bewezen in de airconditioningsector. Ze biedt diverse voordelen. De maximale dikte van 12 mm (35 mm inclusief isolatie) van de buizen die de binnen- en buiteneenheid met elkaar verbinden, zorgt voor een flexibele installatie. Bovendien zijn de buizen van de aroTHERM split plooibaar en voorgeïsoleerd. Ze worden geleverd met een eBus-kabel, voor een vlotte connectie tussen beide eenheden. Dankzij de flexibele koperen leidingen en de ‘plug and play’-koppelingen is de installatie zo gebeurd.


Lange levensduur

Door zowel ontwikkeling als productie volledig binnenshuis en op Europese bodem te houden, kan Vaillant strikt toezien op de geldende kwaliteitsvereisten. Het resultaat: elke aroTHERM split warmtepomp is telkens weer een betrouwbaar technologisch hoogstandje met een uitzonderlijk lange levensduur, dat er nog goed uitziet ook. Zo goed zelfs, dat ze in de categorie ‘Verwarmings- en klimaatregelingstechnologie’ als winnaar van de prestigieuze product designprijs Red Dot Award 2018 uit de bus kwam.


Bekijk de voorstellingsvideo:
Over Vaillant Group België
Het Belgische filiaal van Vaillant Group dat actief is binnen het domein van de verwarmingstechnologieën is gevestigd te Drogenbos en stelt 450 personen te werk. Met een omzet van zo’n 158 miljoen euro in 2017 mocht de onderneming zich ook in België marktleider noemen.

Bron: Vaillant Datum: 07-07-2018

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 11°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners