Belsolar.be het zonneboiler infoplatform

Belsolar.be het zonneboiler infoplatform

     

Van 1 tot 13 mei vinden de Europese Solar Days plaats. Ook in België hebben verschillende federaties voor groene energie de handen ineen geslagen om een nationale zonne-energiecampagne op punt te stellen met allerlei evenementen, van opendeurdagen tot informatieavonden, die het belang van zonne-energie voor een duurzame toekomst bekend te maken.

Europese Solar Days met Belsolar

Een van die verenigingen is BELSOLAR, de federatie van thermische zonne-energie. Zonneboilers vormen voor het groot publiek immers de laagste drempel om de stap naar hernieuwbare energie te zetten, zowel m.b.t. de ruimte die een zonneboilerinstallatie inneemt als m.b.t. de investering die geleverd dient te worden. Dankzij de verhoogde premies die op 1 maart werden bekendgemaakt, werd de terugverdientijd van zonneboilers immers teruggebracht tot minder dan 10 jaar.

Naar aanleiding van de Solar Days lanceert BELSOLAR op 1 mei een compleet vernieuwde en geactualiseerde website www.BELSOLAR.be waarop elke particulier, elke architect, elke installateur en elke overheidsinstantie een antwoord kan vinden op quasi alle vragen over zonneboilers.

Zonneboilers, milieu- en budgetvriendelijk
Een zonneboiler zet licht om in warmte (in tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen die elektriciteit opwekken). Die warmte kan vervolgens gebruikt worden om het sanitaire water voor bad, douche, en keuken op te warmen. We spreken dan van thermische zonne-energie.


Europese Solar Days met Belsolar

De zonneboilerinstallatie bestaat uit een opslagvat en één of meerdere zonnecollectoren op het dak. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler. Het leidingwater wordt hierdoor opgewarmd . Uw cv-ketel of warmwatertoestel moet enkel nog bijverwarmen op het ogenblik dat er onvoldoende zonlicht beschikbaar is Dat betekent een grote winst voor het milieu en een forse besparing op uw energierekening

Op 1 maart 2012 verhoogde de Vlaamse regering de premie voor een zonneboiler voor warm water via de netbeheerder van 200 tot 550 euro per m2; Het voorziene maximum bedrag is evenredig verhoogd van 1500 naar 4125 euro. Bovendien kan in sommige gevallen ook nog beroep gedaan worden op de renovatiepremie van het Vlaams gewest en een gemeentelijke premie.

www.BELSOLAR.be, alles over zonneboilers
Een zonneboiler is vandaag de milieuvriendelijkste manier om zonne-energie om te zetten in warmte waarmee u uw huishoudelijk water of huis opwarmt. Kiezen voor een zonneboiler betekent dat u kiest voor een milieu- en energiebesparing.

Maar wat is een zonneboiler precies? Welk type zonnecollector kiest u best en hoe groot moet die dan zijn? Wat is de rendabiliteit van een thermisch zonne-energiesysteem? Kan u nog aanspraak maken op subsidies of premies? Hebt u een vergunning nodig? En kan u wel rekenen op warm water als de zon niet schijnt?

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord kan elke consument en elke professional vanaf 1 mei 2012 terecht op de compleet vernieuwde website www.BELSOLAR.be, hét objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

Het is de betrachting van de federatie om na een eerste lancering de website nog interactiever te maken voor zonneboiler-geïnteresseerden die naar de website surfen door hen gepersonaliseerde vragen te laten stellen en/of getuigenissen over hun wedervaren met zonneboilers te laten posten - informatie van consumenten voor consumenten dus.

BELSOLAR
De website www.BELSOLAR.be is een initiatief van BELSOLAR, de Belgische federatie voor zonne-energie.Bron: Belsolar Datum: 29-04-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners