Energieconsulenten voor beter energiebeleid

Energieconsulenten voor beter energiebeleid

   

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein beslist om 1,6 miljoen euro vrij te maken voor projecten van energieconsulenten.

‘We ondersteunen verenigingen die energiearmoede aanpakken, collectieve renovatieprojecten stimuleren en hernieuwbare energieprojecten bevorderen. Zo willen we de gezinnen, de landbouwsector en de bouwsector nog beter bereiken’, aldus Bart Tommelein.

De Vlaamse regering organiseert een projectoproep van 1,6 miljoen euro voor het aanstellen van energieconsulenten bij professionele organisaties. Verenigingen die energiearmoede aanpakken, collectieve renovatieprojecten stimuleren en hernieuwbare energieprojecten bevorderen, kunnen intekenen. ‘We willen een sneeuwbaleffect creëren om iedereen te overtuigen van het belang van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie’, zegt minister van Energie Bart Tommelein. ‘Met deze oproep willen we een breed draagvlak creëren voor ons energiebeleid en de gezinnen, de landbouw- en de bouwsector nog beter bereiken.’

Voor de totale oproep is een bedrag van 1,6 miljoen euro voorzien, per project is er een maximumbudget van 150.000 euro. De energieconsulenten moeten zich toespitsen op één doelgroep en binnen elk project wordt één voltijdse medewerker ondersteund.


Bron: Vlaanderen.be Datum: 21-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 22°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners