Electrabel onder de 50 procent Marktaandeel

Electrabel onder de 50 procent Marktaandeel

   

Het marktaandeel van Electrabel voor de levering van elektriciteit aan Vlaamse gezinnen is gezakt tot 49,41 procent. Dat komt door een meer dynamische energiemarkt en de vrijheid van particulieren bij het kiezen van een energieleverancier. Dat heeft de Vlaamse energieregulator Vreg bekendgemaakt.

De Elektriciteismarkt

In oktober, amper twee maanden geleden, bevond het marktaandeel van Elektrabel zich nog boven de 50 procent. De duik onder deze ‘symbolische grens’ is het gevolg van een meer dynamische markt en de vrijheid die particulieren hebben om te wisselen tussen energieleveranciers of ze maken de keuze om zich aan te sluiten bij groepsaankopen.

Het is energieleverancier Essent die als een van de grote winnaars uit de bus komt met een stijging van 5, 84 procent naar 6,24 procent. Deze stijging bij Essent is vooral te danken aan het binnenhalen van groepsaankopen. Bij Lampiris werd een stijging vastgesteld van 4,09 procent naar 4,30 procent. Maar ook starters, zoals Elegant, doen het goed. Op enkele maanden tijd hebben ze een marktaandeel van 0.39 % weten te behalen.

Gasmarkt
Ook wat aardgas betreft daalt Electrabel in november onder de drempel van de 50 procent voor het globale marktaandeel, dat betekent voor zowel huishoudens als voor bedrijven. Voor huishoudens alleen was deze drempel al in september overschreden.Bron: Trends Datum: 05-01-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners