Eerste Geelse Bouwbeurs

Eerste Geelse Bouwbeurs

In de week van maandag 4 t.e.m. 8 februari 2008 organiseren een aantal Geelse architecten samen met voetbalclub Verbroedering Geel een bouwbeurs in de gebouwen van de voetbalclub. Er zijn standen voorzien en alzo biedt men een gevarieerd programma uit de bouwsector aan.

Eerste Geelse Bouwbeurs

In de week van maandag 4 t.e.m. 8 februari 2008 organiseren een aantal Geelse architecten samen met voetbalclub Verbroedering Geel een bouwbeurs in de gebouwen van de voetbalclub. Er zijn standen voorzien en alzo biedt men een gevarieerd programma uit de bouwsector aan.

Geelse Bouwbeurs

Naast de verschillende standhouders worden er ook iedere avond voordrachten gehouden. We geven U een overzicht en korte inhoud van de voordrachten.

Maandag 4 februari 2008

voordracht 1: Fotovoltaïsche cellen – Dhr. P. Hellemans – Eternit
Sinds lange tijd staat Eternit bekend als de specialist in leien! Door de jaren heen heeft Eternit dit product steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Duurzaamheid en een voortdurende aanpassing van de technische en estetische eigenschappen werden hierbij altijd vooropgesteld. Naast het beschermen van de woning en het proper opvangen van regenwater, komt nu ook het aspect “groene energie” aan bod. Met de ontwikkeling van de “Eternit ARIZONA lei” kan men nu ook energie via het dak capteren en dit in een perfecte estetische harmonie met de klassieke Eternit leien.

voordracht 2: Warmtepomp - Dhr. Patrick Van Beeck - DAIKIN
Altherma is een 3-in-1 systeem: naast verwarmen en koelen (optioneel) voorziet het ook het ganse jaar voor voldoende warm water voor alle sanitaire voorzieningen in een doorsnee particuliere woning. Tevens is het mogelijk om de Altherma aan te sluiten op zonnepanelen om de zonne-energie te benutten voor de opwarming van sanitair warm water. De positieve verkoopcijfers tonen duidelijk aan dat de markt op een energiezuinig en van olieprijzen onafhankelijk systeem zat te wachten. Met dit systeem werden die wensen ingewilligd: een lagere energiefactuur, topcomfort, geen nood aan een schoorsteen, gasaansluiting of stookolietank, een eigentijds design en makkelijk in gebruik.
De basis voor Altherma is een lucht/water warmtepomp. Dit toestel onttrekt warmte uit de buitenlucht en brengt deze via een hydrokit over op de vloer- of wandverwarming, en/of lage temperatuur ventiloconvectoren.
Zelfs met het hoge comfortniveau is Altherma een uiterst energiezuinig (tot 30% zuiniger dan een moderne condenserende aardgasketel) en dus milieuvriendelijk verwarmingsalternatief (tot 60% minder CO2 uitstoot).

Dinsdag 5 februari 2008

voordracht 1: HR-ketels, boilers – Dhr. Van De Water – Buderus

voordracht 2: Zonneboiler – Dhr. – Deservis
De zon zendt gratis energie naar de aarde, die wij kunnen opvangen en gebruiken voor het verwarmen van ons sanitair tapwater, het verwarmen van ons huis, of het verwarmen van een zwembad. Voor de verwarming van sanitair warm tapwater is bij een optimale uitvoering en ontwerp van het systeem, zelfs in noordwest Europa, een bijdrage door de zon mogelijk tot 60% van ons verbruik. In het zuiden van Europa kan dat oplopen tot 95%. De belangrijkste onderdelen van de zonneboiler zijn: de collector, die zonlicht omzet in warmte, het opslagvat of boiler, waar de warmte in de vorm van warm tapwater wordt bewaard, een pomp en een regelaar. Een na verwarming is noodzakelijk om op dagen met weinig licht voldoende warm water te kunnen tappen. Meestal kan de bestaande warmwater installatie daarvoor dienen

Woensdag 6 februari 2008

voordracht 1: Riolering, RW-toets – Ing. Hans Verhoeven – DYKA
Dyka Duborain : Duurzaam Bouwen met RegenwaterHet Dyka Duborain assortiment voor transport, infiltratie en buffering van regenwater speelt pasklaar in op de thematieken van Integraal Waterbeheer. De Dyka Duborain-aanpak kenmerkt zich door projectgericht advies, dit steeds in overeenstemming met de geldende reglementeringen. Er zal worden ingegaan op de vigerende wetgeving, concrete adviezen omtrent hergebruik, infiltratie en buffering van regenwater. Een aantal concrete projectrealisaties zullen worden toegelicht.

voordracht 2: Domotica – Dhr. Peter Dewit –Elektriciteitswerken Vleugels
De huishoudelijke elektrische installatie wordt tegenwoordig multifunctioneel gebruikt en geautomatiseerd. Zulk een installatie regelen wordt kinderspel met een FREEDOM-DOMOTICA installatie. Dit systeem geeft u ongelimiteerde mogelijkheden om verlichting,ventilatie en andere elektrische situatie te beheren en te controleren naar uw behoefte.

Donderdag 7 februari 2008

voordracht 1: Bouwaanvraag – Dhr. Bart Verachtert (Stad Geel)
Tijdens de zomer van 2007 heeft de Vlaamse minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen zijn goedkeuring gegeven aan de aanvraag van de stad Geel tot ontvoogding zodat zelfstandig vergunningen kunnen verleend worden. Dit betekent dat de aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsverguning en stedenbouwkundig attest die vanaf 1 oktober 2007 werden ingediend, zelfstandig door het stadsbestuur kunnen behandeld worden volgens het nieuwe decreet op de ruimtelijke ordening. De ontvoogding gaat gepaard met nieuwe procedures die de behandeling van een bouwaanvraag doorlopen en die tijdens de voordracht zullen worden uitgelegd.
Tevens zal de vergunningsplicht van werken die men wil uitvoeren en de samenstelling van een bouwdossier behandeld worden.

voordracht 2: Taak van de veiligheidscoördinator–Dhr. J.Thielemans
Sinds begin 2001 is veiligheidscoördinatie op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen wettelijk verplicht. Sindsdien werden aan deze wetgeving enkele wijzigingen aangebracht.Doorheen deze voordracht zal een antwoord gegeven worden op volgende vragen: Wat houdt nu die veiligheidscoördinatie juist in? ; Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende tussenkomende partijen, inclusief de opdrachtgever? ; Hoe verloopt de veiligheidscoördinatie in de praktijk? ; Wat is het veiligheids- en gezondheidsplan, het coördinatiedagboek en het postinterventiedossier?

Standhouders
APL BVBA Kantel- en sectionale poorten ; Bogaflex - Matrassen ; Daikin Airconditioning Belgium NV - Airconditioning ; Ludiso - Isolatiewerken ; Eternit nv - Dakbedekkingen ; Derservis NV - Centrale verwarming - Hernieuwbare energie – Airconditioning ; ETIB NV - Betonkelders ; Intega - Interieurinrichting ; Icopal - Platte daken ; Viessmann - Verwarmingssystemen ; Immo VL Trading - Immobiliën ; Herbo BVBA - Aannemer woningbouw ; Dakwerken Mertens - Dakwerken ; Boes Interieur - Interieurinrichting ; Airco Geuns - Airconditioning en warmtepompen ; Group VCR - Betonproducten ; Stukabouw BVBA - Aannemer woningbouw - gevelbepleistering ; Beneens Alucon NV - Reynaers systeem constructeur ; Bro-Tec NV - Verlichting ; Vleugels P - Aannemer elektriciteitswerken ; Vanhoudt BVBA - Centrale verwarming ; Echo NV - Betonnen vloerelementen ; Rockwool Belgium - Isolatiematerialen ; Buderus Verwarming - Verwarmingssystemen ; Floor Concepts - Kunstharsvloeren ; TecnoSpace.com NV - Kantoorinrichting ; BC Evens - Dakbedekkingen - materialen

Facts :
Van maandag 4 febbruari t.e.m. donderdag 7 februari van 16u tot 22u
Vrijdag 8 februari van 16u tot 20u

De inkom is GRATIS

Bron: Studiebureau Forte
30/01/2008

Bron: Studiebureau Forte Datum: 30-01-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners