Hou je lucht koel en gezond in huis

Een zomer vol ventilatienieuwigheden bij Vasco

   

Een nieuwe lockdown of niet, dat we meer en meer zullen thuiswerken staat buiten kijf. En met steeds warme zomers en drukker verkeer wordt het een uitdaging om de lucht in huis fris én gezond te houden. Toch hoeft dat niet ingewikkeld of duur te zijn, bewijst Vasco met een aantal nieuwigheden voor een aangenaam binnenklimaat in ‘ons kot’.

Een gezond binnenklimaat staat of valt met een goede ventilatie. Maar wat als je langs een drukke verkeersweg woont, of je buurman nog met hout stookt? Ook droge lucht en tocht zijn klassieke problemen, die vooral mensen met gevoelige luchtwegen parten spelen. De oplossing? Vraag je installateur naar de nieuwe uitbreidingen van Vasco voor het balansventilatiesystemen (met warmteterugwinning).


Vasco Bevochtiger: nooit meer droge lucht

Gedaan met kriebelhoest en krakende vloeren: met de Vasco Bevochtiger is de luchtvochtigheid in huis controleerbaar, zonder dat je waterbakjes aan de radiatoren hoeft te hangen. Met de Vasco Bevochtiger aan de waterleiding gekoppeld en geplaatst in de luchttoevoer van het ventilatiesysteem, wordt binnenkomende lucht onmiddellijk bevochtigd. Het systeem werkt zelfregulerend via sensoren, maar als gebruiker kan je de gewenste luchtvochtigheid zelf instellen. Ook het jaarlijkse vervangen van de vochtmatrix – dat het toestel automatisch aangeeft – kan je eenvoudig zelf doen. Als kers op de taart is er een ingebouwde legionellafilter en wordt om de 72 uur een minimale hoeveelheid water over de matrix verspreid, om stilstaand water te vermijden.


Vasco Koeler: fris ventileren in de zomer

Warme buitenlucht die via het balansventilatiesysteem de woning binnenkomt? Dat probleem los je op met de Vasco Koeler. Dit toestel wordt in het afvoerkanaal van het ventilatiesysteem geplaatst, vlak voor de warmtewisselaar. Zo koelt de Vasco Koeler de afvoerlucht via een op de waterleiding aangesloten filtermatrix, voordat deze via de warmtewisselaar naar buiten gaat. De binnenkomende verse lucht wordt vervolgens afgekoeld via de warmtewisselaar. Bovendien kan je de Vasco Koeler combineren met de Vasco Bevochtiger en heb je één regelsysteem voor beide toestellen, wat een interessant prijsvoordeel oplevert. Het jaarlijkse vervangen van de filtermatrix kan je, net als bij de Vasco Bevochtiger, als gebruiker probleemloos zelf doen.


Vasco Actief Koolfilter: zorgeloos ademhalen

De Vasco Actief Koolfilter is een toevoeging voor balansventilatie die stikstof (NOx) en zwaveloxide uit de lucht filtert. Dus geen zorgen meer als je langs een drukke verkeersweg woont of je buurman hout stookt. De filter komt rechtstreeks aan de luchtinlaat van het ventilatiesysteem, tussen de dakdoorvoer en de aanzuig van de ventilatie. Bovendien filtert het systeem niet alleen schadelijke stikstof- en zwaveldeeltjes uit de lucht, maar ook hinderlijke geuren. Ook deze uitbreiding is perfect te combineren met de Vasco Bevochtiger en de Vasco Koeler.


Geen tocht in huis met geoptimaliseerd Smiley inregelventiel

De ‘Smiley 2.0’ vervangt vanaf deze zomer het huidige inregelventiel en biedt zowel technische als esthetische voordelen. Een eerste kenmerk is de verbeterde luchtgeleiding dankzij twee nieuwe luchtgeleiders. Dit beperkt niet alleen het risico op tocht tot een minimum, maar zorgt er ook voor dat de hele ruimte snel en doeltreffend wordt geventileerd. Ook het design werd geoptimaliseerd. De binnenzijde van het Smiley 2.0 krijgt een witte uitvoering, waardoor het inregelventiel vanop afstand nauwelijks zichtbaar is achter de afwerkingsplaat. Bovendien steekt de nieuwe Smiley 2.0 amper één millimeter uit het plafond, tegenover 5 mm bij de huidige  Smiley.

Bron: Vasco Datum: 03-08-2020

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners