Ecohuis versterkt zich in Oost- en West-Vlaanderen

Ecohuis versterkt positie door overname Primabouw in Oost- en West-Vlaanderen

   

Bouwonderneming Ecohuis uit Herentals, gespecialiseerd in houtskeletbouw, heeft sectorgenoot Primabouw uit het Oost-Vlaamse Maldegem overgenomen. De Kempenaars waren op zoek naar een bijkomende vestiging in de regio om hun Oost- en West-Vlaamse klanten beter te bedienen.

“Remi Beelaert van Primabouw was op zoek naar een overnemer omdat hij zijn pensioen naderde, dus dat kwam mooi uit”, zegt Rik Paepen van Ecohuis.

Ecohuis heeft klanten van diep in Limburg tot in Knokke, maar die moesten tot voor kort voor een showroombezoek naar Herentals komen. “We namen deel aan de Bis Beurs in Gent en kregen vaak de vraag of we aanwezig waren in de streek. Dat was tot voor kort niet het geval, hoewel het duidelijk was dat er heel wat potentieel zat. Met dit in het achterhoofd zijn we gaan nadenken over hoe we ons product in de regio konden aanbieden.”

Geschikte optie?
De ideeën gingen naar de overname van een lokaal bedrijf, op voorwaarde dat het product en de manier van aanpak gelijkaardig waren. “Na verschillende gesprekken bleek Primabouw in Maldegem een geschikte optie, zeker ook omdat het bedrijf in de streek een gevestigde waarde is.” Uiteindelijk leidde dit tot een overname en een tweede Ecohuis-vestiging in Maldegem.

De naam Primabouw verdwijnt en wordt vervangen door Ecohuis. Voormalig eigenaar Remi Beelaert blijft aan boord als adviseur en ook het 15-tal medewerkers werd mee overgenomen. “Het bedrijf beschikt er over een groot magazijn met een beperkte toonzaal. Daar moet wat mee gebeuren. We bekijken wat de mogelijkheden zijn op die locatie of naar een nieuwe locatie in dezelfde streek”, aldus nog Rik Paepen.

De hele aansturing en opvolging van het bedrijf zal vanuit Herentals gebeuren. Potentiële klanten uit Oost- en West-Vlaanderen zullen in Maldegem worden ontvangen. Bij Ecohuis Herentals werken 50 mensen.

Bron: Ecohuis Houtskeletbouw Datum: 31-07-2019

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 13°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners