Ecofeest op Kamp C in Westerlo

Ecofeest op Kamp C in Westerlo

    

Wie denkt aan duurzaam bouwen of verbouwen, moet op zondag 27 april op Kamp C in Westerlo zijn. Het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen organiseert dan het Ecofeest. Voor het eerst zullen de bouwbeurs, de ecologische markt en het feest op dezelfde dag en op dezelfde locatie plaatsvinden.

Ecofeest Kamp C te Westerlo

De bouwbeurs en ecomarkt laten je kennismaken met 42 bedrijven, experten geven gratis advies op je persoonlijke (ver)bouwvragen en vragen over premies. Live muziek en kinderanimatie maken van deze gezellige uitstap voor het hele gezin een feest. Steeds meer en meer bedrijven vestigen zich ook op dit duurzame bedrijventerrein. Deze ondernemers stellen zich graag voor van 10 tot 18 uur tijdens het Ecofeest. Inkom is gratis.

Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, organiseert ook dit jaar weer het ECOFEEST. Op zondag 27 april zijn er van 10 tot 18 uur gratis allerlei activiteiten rond duurzaam wonen en bouwen voor jong en oud. Optredens en kinderanimatie zorgen voor de nodige zondagse ontspanning. Je kan ook deelnemen aan een wedstrijd waarmee je kans maakt op een energie-audit ter waarde van € 600.


Ecofeest Kamp C te Westerlo

Bouwbeurs
Tijdens het ECOFEEST staat de bouwbeurs centraal. Hier kan je als toekomstige (ver)bouwer informatie inwinnen over ondermeer hernieuwbare energie en het duurzame karakter van bepaalde bouwmaterialen. Je ontdekt de voordelen van geothermische warmtepompen, spouwisloatie, natuurverf, trash design, ecofences, bio-ecologische houtskeletbouw, elektrische wagens, leembepleistering, pelletkachels of zonnepanelen.

Ecomarkt
Op de ecomarkt vind je tal van ecologisch verantwoorde en huisgemaakte producten voor een groot deel gemaakt door de bedrijven en organisaties die binnen Kamp C hun bedrijfsruimte hebben. Het is ook the place to be voor wie zijn licht wil opsteken over permacultuur, natuurlijke schoonheidsproducten, eco mode of composteren.

“Ook tijdens het ecofeest maken we onze diensten zichtbaar voor het publiek en kunnen bezoekers terecht voor advies op maat. Zo zijn onze eigen provinciale experten ter beschikking om advies te geven”, vertelt Peter Bellens, gedeputeerde bevoegd voor Wonen. “Je mag dus gerust je bouw-of verbouwingsplan meebrengen voor inlichtingen rond energie of premies. Je kan ook testritten maken met verschillende modellen van elektrische voertuigen of heerlijk ontspannen terwijl de kinderen genieten van de aanwezige animatie.”

Kamp C gaf vorig jaar 772 individuele bouwadviezen en screende 300 bouwplannen op 4 thema’s: energie, materiaalgebruik, water en ruimte. De expol kreeg ruim 3.533 bezoekers over de vloer.

Naast het informeren van inwoners over duurzaam bouwen, richt Kamp C zich ook naar de professionelen uit het bedrijfsleven die innovatief werken rond duurzaamheid. Op het bedrijventerrein vestigden zich reeds Ecohome en Biohome. In het bedrijvencentrum De Basis zijn volgende ondernemers actief: Vicre, Thyssen-Krupp, eco2eco, Atelier 3V, Oasis, ZEN productions, Technify, Streng-th, Greenginering, Sea First Foundation, en ABMB BVBA, de algemene bouwonderneming Luc Mentens en de Bosgroep Zuiderkempen.
Deze bedrijven behoren stuk voor stuk tot de top in hun branche. Zij zijn het die dagelijks de duurzame innovatie mee gestalte geven. Doordat ze op één locatie gevestigd zijn kunnen ze ook optimaal samenwerken en vinden geïnteresseerde bouwers alle informatie op 1 plek.

Gedeputeerde Peters Bellens: “Het zijn enthousiaste bedrijfsleiders die geloven in de economie van duurzaam bouwen en verbouwen. Zij zijn vaak innoverend in hun sector en kozen bewust voor dit bedrijventerrein als uitvalsbasis zodat ze extra kunnen samenwerken. Een optimale kennisuitwisseling tussen de ondernemingen van De Basis en het informatiecentrum Kamp C zorgt ervoor dat Kamp C hét kenniscentrum en koploper is op vlak van duurzaamheid in onze provincie.”

PRAKTISCHE INFO
Wanneer:

Ecofeest, zondag 27 april van 10 tot 18 uur
Waar:
Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo
Meer info:
www.kampc.beBron: Kamp C Datum: 18-04-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners