Durabrik Life, droomhuis in 4 maanden tijd

Durabrik Life, droomhuis in 4 maanden tijd

   

Bouwonderneming Durabrik heeft met haar allesomvattende nieuwbouwprojecten een succesformule beet. Met Durabrik Life gaat het bedrijf nu een stap verder en kiest het resoluut voor bouwoplossingen die aansluiten bij de levensstijl van de bewoners. Centraal staan: korte afwerkingstijd, de nieuwste technieken, een flexibele indeling en afwerking waardoor je een volledig uitgewerkt woonconcept creëert.

Tijd is van essentieel belang. De meeste huizen worden tot en met de ruwbouw op voorhand gebouwd, wat de klant de gelegenheid geeft die vervelende bouwperikelen te ontlopen, ze over te laten aan experten en meteen te starten met ‘the fun part’: zelf kiezen en ontwerpen. Dat doen ze samen met de eigen binnenhuisarchitecten van Durabrik.
De indeling kan worden aangepast en ook de afwerking gebeurt volledig op maat. De bouwonderneming verbindt zich ertoe te werken met de nieuwste technieken waardoor het huis naar de toekomst toe nog aanpasbaar is. Op vier maanden tijd is de droomwoning dan instapklaar. Geen saaie wijk met dezelfde huizen, nee, bij Durabrik werken ze aan volledig geïntegreerde projecten die een mooi geheel vormen.


Durabrik Nieuwbouwprojecten

Durabrik Life: een handig totaalconcept met ruimte voor eigenheid
Het idee van de Belg met de baksteen in de maag staat vandaag nog steeds als een huis. Iedereen heeft zo zijn eigen versie van hoe een droomhuis eruitziet, maar niet iedereen heeft evenveel zin in de hele poespas die bij een nieuwbouw komt kijken.
Met Durabrik Life is er nu een totaalconcept dat het beste van twee werelden biedt: alle voordelen van nieuwbouw, maar zonder de stress van een bouwproces dat je zelf in goede banen moet leiden. Durabrik zorgt voor de praktische, bouwtechnische kant, zodat de bewoners zich met de leuke aspecten van het bouwen kunnen bezighouden. Om de woning in te richten volgens de wensen en dromen van de klanten en de huizen zo te bouwen dat ze in de toekomst veranderbaar zijn, helpen ervaren interieurspecialisten om woonplannen tot leven te brengen.

Location, location, location
Daar draait het allemaal om. De locatie van een woning bepaalt immers in hoge mate het leefcomfort van de bewoners. Heel wat mensen kijken echter op tegen de vaak lange en lastige zoektocht naar een geschikte grond of woning, om nog van de papiermolen bij de aankoop te zwijgen. Voor hen biedt Durabrik Life soelaas.
Een team van aankoopspecialisten gaat voor hen op zoek naar de meest interessante locaties in het hele land.

Meer dan een huis
Wat Durabrik anders maakt dan vele andere sleutel-op-de-deurbedrijven, is het feit dat klanten de indeling en inrichting van hun huis echt mee gaan ontwerpen, gesteund door de ervaring en knowhow van experts. Met Durabrik Life biedt de onderneming een blanco huis aan waarvan de binnenkant nog volledig vrij te ontwerpen is. Elke wooneenheid past in een echt totaalconcept. Durabrik tekent meteen plannen voor een volledig project en kijkt dus verder dan één alleenstaande woning.

Begeleiding van a tot z
Alles begint bij een eerste gesprek waarin gepeild wordt naar de situatie en behoeften van de bewoners: de gezinssituatie, eventuele toekomstplannen, hobby’s... Helemaal nieuw is de digitale moodboard waarmee de klant aan de hand van beelden kan visualiseren wat echt belangrijk is voor hem.
Op basis van al die ideeën bepalen de interieurarchitecten van Durabrik en de klant hoe de binnenkant van het huis eruit moet zien. Een huis dat zo goed mogelijk bij de levensstijl en wensen van de klant aansluit. Zodra de plannen uitgetekend en goedgekeurd zijn, staan de Durabrik-specialisten de bouwers bij in de materiaalkeuze en brengen ze hen in contact met de leveranciers.

De dagelijkse opvolging neemt Durabrik voor haar rekening. Daarbij gaat veel aandacht uit naar de kwaliteit, vanuit de overtuiging dat mensen maar één keer bouwen, en dat het dus goed moet zijn. Want ook daar staat Durabrik Life voor: een woning voor het leven.

Slimme woonideeën
Wie bouwt met Durabrik Life, kiest dus voor een woonplan dat helemaal is afgestemd op zijn/haar leven. De buitengevel is dan wel uitgetekend, met de binnenkant kan het nog alle kanten uit. Dat kan gaan van praktische keukenoplossingen, zoals een afgeschermde nis voor een iPad of kookboek, een bijkeuken of stopcontacten aan het terras voor teppanyaki-avonden tijdens de zomer, tot ruimtes die zich vlot laten omvormen tot slaaplounges voor logies.


Durabrik Life - Slimme Woonideeën

Moodboard als uitgangspunt
Geen betere basis voor een bouwadviseur dan een moodboard. Het is een staalkaart van een persoonlijke smaak en stijl die meteen duidelijk maakt hoe iemand wil leven. Daarom biedt Durabrik vanaf februari 2013 via www.durabriklife.be een handige tool om met een selectie van interieur- en sfeerbeelden, kleuren en materialen heel makkelijk een eigen moodboard samen te stellen.
En dat alles kan gewoon online, waar je ook bent. Omdat de inrichting van een huis een dynamisch proces is, is het mogelijk om achteraf nog beelden aan het online moodboard toe te voegen, om je selectie te printen en te delen op Facebook of Twitter – ideaal voor wie advies wil van vrienden.


Durabrik Life Moodboard

Ideeën opdoen in de Inspiratieruimte
Durabrik nodigt geïnteresseerden uit om zich te laten inspireren in zijn ‘Inspiratieruimte’ in Drongen. De naam verraadt al dat het niet om een traditionele toonzaal gaat. Samen met een team van experts kunnen bezoekers er de vele mogelijkheden ontdekken die er zijn om een interieur samen te stellen dat bij hen past. Er liggen interieurboeken en magazines klaar om in te neuzen, naast een brede waaier aan materialen om van naderbij te ervaren. Verschillende soorten bakstenen, parket en schakelaars maken woonplannen plots erg tastbaar.


Durabrik Life - Inspiratieruimte in Drongen

Met de digitale beeldenbank ‘Inspiro’ in de Inspiratieruimte is het mogelijk om een eigen stijlprofiel samen te stellen. Aan de hand van een aantal vragen en beelden van materialen, kleuren en interieurs kun je steeds verder verfijnen naargelang je smaak. Hou je van landelijk of modern? Met dergelijke vragen leidt het systeem je naar een aantal concrete uitwerkingen en realisaties van Durabrik, die een beeld kunnen geven van hoe de ideale woonst er zou kunnen uitziet.


Durabrik Life - Inspiratieruimte in Drongen

Omdat de woonomgeving zo ontzettend belangrijk is, laat het unieke visualiseerprogramma ‘Visio’ je virtueel door je toekomstige wijk wandelen. Aan de hand van een joystick kun je als het ware door de straten lopen en de buurt tot in de kleinste hoekjes verkennen.

Kennismaken met Durabrik Life kan op Batibouw 2013,
van 21 februari tot en met 3 maart
Brussels Expo, stand 8212Bron: Durabrik Datum: 08-01-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 11°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners