Drie genomineerden voor Glazen Baksteen 2005

Drie genomineerden voor Glazen Baksteen 2005

De Glazen Baksteen, een initiatief van Bouwunie en NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, bekroont elk jaar verdienstelijke politieke persoonlijkheden omwille van hun positieve impact op de bouwsector.

Drie genomineerden voor Glazen Baksteen 2005

De Glazen Baksteen, een initiatief van Bouwunie en NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, bekroont elk jaar verdienstelijke politieke persoonlijkheden omwille van hun positieve impact op de bouwsector.

De Glazen Baksteen

De uitreiking van de Glazen Baksteen vormt het hoogtepunt van de jaarlijkse receptie van Bouwunie en NAV en zal doorgaan op vrijdagavond 3 maart in Auditorium 2000 van Brussels Expo tijdens Batibouw. De jongste editie lokte ruim 1.200 aanwezigen. De Glazen Baksteen is in 2006 aan zijn negende editie toe. Het evenement startte als een jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maar is ondertussen uitgegroeid tot het grootste evenement van de Vlaamse bouwsector. Centraal staat de uitreiking van de Glazen Baksteen aan de voor de bouw meest verdienstelijke persoonlijkheid of organisatie van het voorgaande jaar. In het verleden mochten persoonlijkheden als Vlaams minister-president Patrick Dewael en de ministers Leo Peeters, Didier Reynders, Dirk Van Mechelen en Frank Vandenbroucke de begeerde trofee in ontvangst nemen. Maar ook een organisatie als de Bond van Grote en Jonge Gezinnen viel al in de prijzen.

De drie genomineerden voor de Glazen Baksteen 2005.

1. De Vlaamse regering geleid door Vlaams minister-president Yves Leterme
De jury verwijst onder meer naar de investeringen in scholen en gebouwen in de welzijnssector, investeringen in infrastructuur en mobiliteit zoals het wegwerken van de zwarte punten, het uitdiepen van de Schelde, het oplossen van het BTW-dossier voor Aquafin, de grotere aandacht voor het technisch en beroepsonderwijs, de investeringssteun, de steun voor milieuprojecten en de investeringen in de sociale huisvesting.

2. Sabine Laruelle, federaal minister van Middenstand
Minister Laruelle verdient haar nominatie omwille van twee dossiers, aldus de jury. Ze heeft ervoor gezorgd dat de architecten hun activiteiten voortaan kunnen onderbrengen in een vennootschap. Daarnaast is minister Laruelle ver gevorderd in haar werk om de vestigingswetgeving in de bouwsector te moderniseren. Hierbij blijven de bestaande gereglementeerde beroepen behouden.

3. Didier Reynders, federaal minister van Financiën
De jury nomineert minister Reynders voor zijn volgehouden inspanningen om van Europa een verlenging van het verlaagde BTW-tarief (6% in plaats van 21%) te bekomen (tot 31 december 2010) voor renovatiewerken aan woningen van 5 jaar en ouder.

Leden van Bouwunie en NAV kunnen op www.glazenbaksteen.be stemmen

Bron: Laatjebouwen
8/02/2006

Bron: Laatjebouwen Datum: 08-02-2006

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 11°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners