Stijlvolle warmte met Dovre

Stijlvolle warmte met Dovre

     

Dovre staat voor Belgisch vakmanschap in de productie van duurzame, kwaliteitsvolle kachels en haarden. Het resultaat van dat harde werk is comfort, design en vooral gezellige herfst- en winteravonden.

Dovre Kachels en Haarden

Dovre stelt trots drie nieuwe kachels en haarden voor, waarbij u niet hoeft te kiezen tussen uiterlijk, gebruiksgemak of warmte. De Sense houtkachels, de Vintage gaskachel en de 2620 SC/B inzethaard hebben het allemaal, en geven uw interieur het extra cachet dat het verdient. En het ziet er uiterst strak en stijlvol uit, dat ook nog!


Dovre Kachels en Haarden

Sense-houtkachels: elegant - compact – uitzonderlijk
Het is, behalve de elegantie en de vloeiende lijnen, ook vooral het lage vermogen dat van de Sense-houtkachels een uitzonderlijke serie maakt, ideaal voor lage energiewoningen. De Sense-kachels hebben allemaal een externe luchtaanvoer, waardoor zuurstof van buiten de ruimte kan opgenomen worden en de luchtbalans steeds in evenwicht blijft.
Er zijn vier uitvoeringen: met poten of op box, en met of zonder zijglas. Wat kleur betreft, kiest u voor zwart gelakt of voor wit of zwart geëmailleerd. Welke versie u ook wenst, door de aansluitkraag 180 graden te draaien kan u het aansluitstuk zowel bovenaan als achteraan monteren.


Dovre Sense Houtkachel

Unieke eigenschappen:
Attractieve, door Dovre gepatenteerde vormgeving n Compacte afmetingen
Laag vermogen n Mooi zicht op de vlammen n Secundaire verbranding
Eenvoudige installatie n Hoog rendement n Unieke, gebruiksvriendelijke deursluiting
Stijlvol design voor elk interieur
Prijs: vanaf € 1.566,95 (incl BTW)


Vintage op gas: That 70’s kachel!
Na de succesvolle lancering van de VINTAGE houtkachels, presenteert Dovre ook de variant op gas. De uitzonderlijke en unieke, gepatenteerde vormgeving - met knipoog naar de Seventies - maakt dat elk model uit de VINTAGE-reeks in elk interieur zijn plek heeft. De Vintage gaskachels zijn er in 2 toepassingen: VINTAGE35 en VINTAGE50.


Dovre Vintage Gaskachel

Beiden worden standaard geleverd op de typische vintage pootjes. Ook zijn ze beschikbaar op een houtvak, cradle of tablet (accessoires).
De VINTAGE modellen zijn beschikbaar in een antraciet gelakte versie of in een geëmailleerde kleur, telkens vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. De Vintage gaskachels halen door hun rendement moeiteloos het HR+ label. Het gesloten verbrandingssysteem zorgt ervoor dat de kachel de nodige zuurstof rechtstreeks van buiten opneemt via een concentrisch rookkanaal. De eenvoudige afstandsbediening met automatische ontsteking zorgt in elk geval voor zorgeloze, gezellige en warme avonden….
Kleuren: antraciet gelakt, wit geëmailleerd, olijfgroen geëmailleerd.
Prijs: vanaf € 2.722,50 (incl BTW)


2620 SC/B inzethaard: bewezen techniek in eigentijds design
De 2620 SC/B inzethaard is een topoplossing voor wie een cassettehaard verkiest met vlakke bovenkant. Door de strakke glasdeur worden een eigentijds design en een gedegen techniek op unieke wijze gecombineerd. Twee ingebouwde, traploos instelbare ventilatoren versnellen de convectielucht.


Dovre 2620 sc inzethaard

Dankzij het duurzame gietijzeren binnenwerk bent u vrij in uw brandstofkeuze (hout, kolen, bruinkoolbriketten) en bovendien zijn de toestellen standaard voorzien van een driezijdig kader en aslade. Optioneel is dan weer de kolenkorf en de vierde zijde van kader. De 2620 SC/B is een inzethaard/cassette, ideaal voor bij een renovatie waarbij u niet de volledige schouw hoeft te verbouwen.
Prijs: vanaf € 2.413,95 (incl BTW)


Over Dovre
De stijlvolle kachels en haarden van het Belgische Dovre zijn steeds vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Elke kachel en haard die de productie verlaat zijn de ideale warmtegeleiders die kwaliteit, design en duurzaamheid uitstralen. De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden is bovendien voorzien van een uniek, dubbel verbrandingssysteem, waarbij extra verwarmde lucht in de verbrandingskamer wordt toegelaten. Deze naverbranding zorgt ervoor dat resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw ontvlammen. Gevolg: een hoger rendement, én een schonere verbranding.Bron: Dovre Datum: 12-10-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners