Dewaele zet de norm in houtskeletbouw

Dewaele zet de norm in houtskeletbouw

   

Dewaele Houtskeletbouw pakt uit met zeer goede en kwalitatieve resultaten voor hun vernieuwde systeemwand. Deze systeemwand, voor het eerst gepresenteerd op Batibouw 2011, doorstaat met brio de testen op vlak van geluiddemping en brandveiligheid.

Voor de akoestische test onderzocht het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) de nieuwe wand naar geluidsdemping binnen een pas gerealiseerde woning. Ook in de aanpalende woningen werden de opmetingen volledig uitgevoerd.

Op zowat alle testen voldoet het vernieuwde wandconcept aan de normering voor verhoogd akoestisch comfort. Dit wetende dat deze eisen een pak hoger liggen dan de minimale vereisten. Opvallend hierbij is dat de vloeropbouw zo goed scoort dat deze nieuwe opbouw, zonder verdere ingrepen, perfect kan toegepast worden voor appartementen.


Bouwbedrijven Dewaele Houtskeletbouw

De brandtest, uitgevoerd in het brandlabo van Warrington Fire, levert zo mogelijks nog betere resultaten. De nieuwe systeemwand van 3 op 3 meter werd ingebouwd (zie foto) in een oven waarbij de temperatuur geleidelijk opliep tot meer dan 1000 graden. Na twee uur testen bleek de wand nog steeds volledig intact. Opvallend hierbij is dat de temperatuur aan de buitenzijde nog steeds minder dan 100 graden bedroeg. Het vernieuwde wandconcept biedt zo maar liefst 4 keer langer weerstand dan wat wettelijk vereist is.

Met deze uitstekende resultaten, zet Dewaele zonder meer de norm in houtskeletbouw. De energiezuinige woningen van Dewaele meten zich immers met de allerbeste, dat blijkt al jaren uit het uitstekende E-peil en de sterke K-waarde. Het vernieuwd wandconcept, dat als integrale oplossing kan dienen voor lage-energie- én passiefwoningen, combineert ecologische eigenschappen met een extreem goede isolatiewaarde. Waarbij de totale wanddikte beperkt blijft. Dit in combinatie met de inspanningen op vlak van luchtdichtheid en een nieuw, zelf ontwikkeld raamsysteem laat Dewaele Bouwbedrijven toe om op een eenvoudige manier lage-energie of zelfs passiefwoningen te bouwen. Zo halen de woningen in houtskeletbouw van Dewaele makkelijk een U-waarde van 0,111 m2.K met een wanddikte van slechts 41,5 cm.

De nieuwe systeemwanden zijn te bezichtigen in de toonzaal te Deerlijk, de Passiefhuisbeurs in Brussel (10 en 11 september) en de Bisbeurs in Gent (van 8 tot en met 16 oktober).


Meer info op Dewaele.beBron: Bouwbedrijven Dewaele Datum: 10-08-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners