Kreon lanceert vernieuwd profiel, Kreon nuit

Designverlichtingsspecialist kreon lanceert vernieuwd profiel - kreon nuit

    

Het Belgische bedrijf Kreon, een internationale referentie in designarmaturen, heeft haar bestverkopende profielsysteem, kreon nuit, een upgrade gegeven. kreon nuit maakt sinds 2012 deel uit van het kreongamma en was het eerste profiel van dit bedrijf dat volledig op ledmodules werkt.

Door het grote succes van kreon nuit werd besloten die profielen, waar mogelijk, aan te passen en te vernieuwen, zodat ze maximaal beantwoorden aan de eisen van de talrijke projecten waarin ze kunnen worden toegepast.

kreon nuit is een downlight-profielsysteem dat lichtpunten in één doorlopende discrete schaduwzone samenbrengt. De profielen worden zo opgesteld, dat de lichtmodules exact gepositioneerd worden op die plaatsen waar er licht nodig is. De modellen van kreon nuit kunnen worden ingebouwd, opgebouwd, en nu ook worden gependeld. kreon nuit kan in standaardlengtes of op maat worden besteld, zodat perfect aan de eisen van ieder project kan tegemoet gekomen worden.


Verbeteringen voor de gebruiker én voor de installateur

De nieuwe kreon nuitprofielen verbruiken nog minder energie, garanderen een nog betere kleurweergave en zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal: ze bestaan voor 95% uit gerecycleerd aluminium.
Naast zwarte kan je nu ook kiezen voor volledig witte profielen. Ideaal voor in bepaalde keukens, badkamers, ziekenhuizen, kantoren…

De kreon nuitprofielen kunnen nu tevens gefaseerd via DALI, 1-10V of Phase worden gedimd. Zo bieden ze nog meer functionaliteit en nog meer gebruiksgemak, en kan het ideale evenwicht tussen visueel comfort en een aangename sfeer worden gerealiseerd.  Daarnaast kunnen de armaturen nu ook gependeld geïnstalleerd worden.

Voor de vakmensen werd de standaardafmeting van het langste profiel iets groter gemaakt. Dat meet nu 750 mm x 42.5 mm x 60 mm (L x B x H). Ook is er een gemakkelijkere aansluiting aan de bovenkant van het profiel mogelijk en werd het montagesysteem verbeterd. De kreon nuitprofielen kunnen nu sneller en toch steviger geplaatst worden.


Minimaal volume, maximale energiebesparing

kreon nuit is een elementair vormgegeven balk, die als een massieve lijn grafische elementen in de architectuur kan brengen. Die eenvoudige vorm trekt heel weinig aandacht en kan gemakkelijk in combinatie met andere lichtproducten van kreon worden gebruikt. Met kreon nuit kan de ledtechnologie op een artistieke manier worden toegepast zonder dat veel energie wordt verbruikt.


Geavanceerde en gepatenteerde lens

Wat kreon nuit nog zo uitzonderlijk maakt, is de geavanceerde en gepatenteerde dubbelfocus TIR-lens (Total Internal Reflection) die ontwikkeld werd in samenwerking met het Bartenbach Lichtlabor uit Oostenrijk. Die lens heeft maar een sleuf van 10 mm nodig om het licht in 2 straalhoeken (14° en 29°) te verspreiden. De lichtbron in kreon nuit bestaat uit 5 ledmodules van samen 6.9 W (500 mA) met een kleurweergave van CRI 90+ en een keuze uit 3 kleurtemperaturen 2700K, 3000K en 4000K.

De armatuur heeft een hoog rendement en een ideale warmtehuishouding, waardoor een lumenbehoud van 500lm tot 60.000 uren wordt gegarandeerd.


Toepassingen en prijzen

kreon nuit is bij uitstek geschikt voor zowel high-end residentiële projecten als voor professionele gebouwen (hotels, restaurants, kantoren…).

De prijzen zijn afhankelijk van het aantal modules per profiel en het vereiste maatwerk. Richtprijs voor 1 module (zonder maatwerk) is +- 300 euro.

Bron: Kreon Designverlichting Datum: 26-11-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners