De Axii Renovatieplanner

De Axii Renovatieplanner, de renovatietool voor overheden

      

Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen lanceerde de Axii Renovatieplanner op donderdag 20 oktober 2016 tijdens het NZEB Symposium Passive & Beyond. “Dankzij deze tool kunnen professionals en overheden hun klanten en bewoners een gefaseerd masterplan voorschotelen dat begrijpelijk is en de stappen, tijdsbesteding, energiebesparing, CO2-reductie en kosteninschatting van hun renovatie toont”, zegt Bart Humbeeck van Pixii.

Hoe geven we mensen die hun woning of appartement willen renoveren een begrijpelijk renovatieplan waarmee zij andere en betere keuzes maken? Juist ja, met de Axii Renovatieplanner. Deze begeleidingstool dient als communicatiemiddel en vereenvoudigt het advies en de begeleiding bij hun renovatie. Hoe? “Met deze tool maken we een doordachte en gestructureerde aanpak van een renovatie mogelijk. Het eindresultaat is een begrijpelijk masterplan in stappen – voor de meeste verbouwers is het immers niet mogelijk om alle verbouwingswerken in een adem uit te voeren – met daarbij een realistische inschatting van de nodige werken waarbij lock-in-effecten worden vermeden, de tijdsbesteding, de CO2-reductie, de energiebesparing per fase en het kostenplaatje”, zegt één van de Pixii-bedenkers Bart Humbeeck.

“Er wordt veel aandacht geschonken aan ‘tijdswinst’ voor de berekenaar en een vereenvoudiging van de inputgegevens, terwijl unieke, gebouwspecifieke ingave toch mogelijk blijft. Onze Axii Renovatieplanner geeft dus een realistischere inschatting van het verbruik dan de bestaande, traditionele tools.” Kortom, het is een snelle gebruiksvriendelijke en betrouwbare tool die het advies en de begeleiding bij energetische renovaties heel wat zal vereenvoudigen voor architecten, ingenieurs, energiedeskundigen, ambtenaren, aannemers, renovatieadviseurs, syndici…


Bèta-versie binnenkort beschikbaar!

Waarom ontwikkelde Pixii deze Axii Renovatieplanner? “Omdat vandaag zoiets nog niet beschikbaar is op de markt. We kregen van de Stad Gent de vraag naar een tool voor een goede evaluatie van de bestaande toestand van gebouwen en het opstellen van een gefaseerd masterplan voor toekomstgerichte renovatie. Dezelfde geluiden hoorden we bij onze leden van ons kennisplatform. De Axii Renovatieplanner is een antwoord op hun vraag”, zegt Pixii-directeur Els Vanden Berghe.

Van de Axii renovatieplanner is de bèta-versie vanaf november 2016 beschikbaar. “Gebruikers van de bèta-versie zullen uitgenodigd worden om opmerkingen en wensen door te geven, waarna deze tool verder wordt ontwikkeld. Eenmaal de afgewerkte versie gelanceerd, kunnen bèta-gebruikers kosteloos overschakelen op die versie 1.0. Voor deze aanpak haalden we de mosterd uit de gaming wereld.”

Bron: Pixii Datum: 21-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 25°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners