Cr3do print de grootste, dynamische 3D-maquette

Cr3do print de grootste, dynamische 3D-maquette van belgië

   

Corda Campus, de high-tech campus in Hasselt heeft zichzelf laten printen in 3D. Daarvoor deed de campus beroep op de 3D-printing expertise van één van de bedrijven op de site, Cr3do (Creating 3D-Objects). De 3D-geprinte maquette in ABS witte kunststof meet drie meter op twee meter veertig en is daarmee de grootste 3D-geprinte maquette van zijn soort in België.

Cr3do is bovendien één van de acht Belgische innovatieve start-ups waarmee Startups.be vorige week naar de TechCrunch Disrupt conferentie in San Francisco trok.


Een 3D-geprinte maquette die meegroeit met Corda Campus

De maquette die Cr3do in 3D printte voor Corda Campus bevat momenteel alle bestaande gebouwen. “De kracht van de maquette van Corda Campus, schuilt echter in het dynamische karakter ervan”, zegt Jens Raskin, CEO van Cr3do. “De maquette is modulair opgebouwd en opgedeeld in een aantal eilanden. Van zodra er aanpassingen nodig zijn of elementen aan de maquette moeten worden toegevoegd, volstaat het om het betreffende eiland uit de maquette te lichten, aan te passen en nadien terug te plaatsen. Had Corda Campus voor een traditionele maquette gekozen, dan hadden we meteen hun 5-jaar masterplan moeten uitvoeren.”
Een high-tech maquette voor een high-tech campus

“Corda Campus staat voor technologie en innovatie. Voor de maquette kozen we daarom bewust voor 3D-technologie in de plaats van voor traditionele maquettebouw,” zet Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus. “Bovendien willen we de bedrijven op onze campus zo goed mogelijk ondersteunen. De maquette wordt een blikvanger op de site en zal onder meer gebruikt worden tijdens de Corda Experience, een rondleiding op de site, die vanaf oktober van start gaat. De maquette wordt ingezet om bezoekers wegwijs te maken op de site. Zodra de campus uitbreidt, doet de maquette dat ook. De 3D-geprinte maquette blijft op die manier altijd up-to-date”, zegt Raf Degens.Over Corda Campus

Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de Euregio. Ze heeft een magneetfunctie voor innovatieve ondernemingen en instellingen. Vanuit Hasselt zorgt de campus voor een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Op de site werken vandaag al 2.900 mensen in 85 bedrijven aan de producten en diensten van morgen. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep.


Over Cr3do

Als expert in 3D-oplossingen (3D-printing; 3D-design & 3D-visualisaties, …) helpt Cr3do KMO’s om 3D-oplossingen in te zetten ter ondersteuning van hun sales & marketingactiviteiten. Cr3do is actief in verschillende sectoren waaronder architecture, prototyping, construction, manufacturing en art & design. Cr3do sleepte reeds verschillene start-up awards in de wacht waaronder ‘Student Start-up of the Year Award’ van TechStartupDay en de ‘Meest beloftevolle start-up in Limburg’ van JCI’s 18 – 28.

Bron: Cr3do Datum: 21-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners