Assisted Living in Care Residence Zilvervesten

Assisted Living in Care Residence Zilvervesten

   

Cores Development start in Lier met de bouw van ‘Care Residence Zilvervesten’. Het betreft een geheel van 97 ruime appartementen waarvan 39 ‘Assisted Living’–appartementen, zorgflats die à la carte kunnen meegroeien met de behoeften van de bewoners.

Care Residence Zilvervesten te Lier - Appartementen en Zorgflats

Reeds de helft van deze conceptappartementen is verkocht. De bouwvergunning werd ondertussen toegekend en op 16 april starten de werken.

Met ‘Care Residence Zilvervesten’ creëert Cores Development een oase van rust net buiten het centrum van Lier aan de kruising van de Transvaalstraat met de Kroonstraat. De nieuwbouwresidentie bestaat uit 97 betaalbare appartementen, die worden ondergebracht in twee comfortabele gebouwen met een ondergrondse parking. Cores Development bouwt één vleugel voor de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). De huisvestingsmaatschappij wil met deze investering de haar opgelegde quota invullen met een aanbod van aangepaste woningen voor senioren. In het tweede gebouw realiseert Cores Development zijn eerste ‘Assisted Living’-appartementen in ons land, een uniek woonconcept dat kan meegroeien met de behoeften van de eigenaars.


Care Residence Zilvervesten te Lier - Appartementen en Zorgflats

A la carte comfort- en zorgdiensten voor nu of later
De meegroei-appartementen zijn ingericht met het oog op de toekomst, aangevuld met de mogelijkheid om een beroep te doen op bijkomende zorg- of comfortdiensten op het moment dat ze nodig of nuttig zijn.

‘Assisted Living’-flats leggen de nadruk op comfort, veiligheid en gezondheid: zo worden de ruime appartementen uitgerust met brede doorgangen en zijn er geen drempels in de gemeenschappelijke of in de privéruimtes. Voor de veiligheid van de eigenaars is elk appartement uitgerust met een noodoproepsysteem. Cores Development maakt echter het verschil dankzij de integratie van een uniek pakket van facultatieve zorg- en comfortdiensten.


Care Residence Zilvervesten te Lier - Appartementen en Zorgflats

Het goede beheer van de dienstverlening wordt gegarandeerd dankzij de aanstelling van een Woonassistente. Zij wordt de vertrouwenspersoon waarop de bewoners beroep kunnen doen om de facultatieve zorg- en comfortdiensten tot in hun flat te brengen. Deze à la carte diensten omvatten een kwaliteitsvolle maaltijdservice, poets-, strijk- of kookhulp, een boodschappendienst, talrijke persoonlijke diensten zoals manicure, pedicure of kapper, thuis- of noodverpleging.

‘Care Residence Zilvervesten’ is bedacht voor Medioren die willen investeren in hun toekomstige zelfstandigheid. “De Babyboomgeneratie heeft andere woonwensen dan de vorige generaties”, aldus Peter Leyssens, gedelegeerd bestuurder van Cores Development. “We merken dat mensen op zoek zijn naar woonconcepten die hen toelaten om zelfstandig te leven in een veilige en comfortabele omgeving die kan meegroeien. Daarom hebben we het concept ‘Assisted Living’ ontwikkeld waarbij we wonen, zorg en welzijn op maat in één totaalpakket aanbieden.”


Care Residence Zilvervesten te Lier - Appartementen en Zorgflats

Vlotte verkoop
De verkoop van ‘Care Residence Zilvervesten’ loopt als een trein. De helft van de meegroei-appartementen heeft al een eigenaar gevonden en vooral de prijs spreekt de kopers aan. Een ’Assisted Living’-flat met één slaapkamer is er al vanaf 149.900 euro (Exclusief BTW, registratie, notariskosten, e.a.), een tweeslaapkamer-appartement vanaf 169.500 euro1. De aankoop geniet de bescherming van de wet Breyne.Bron: Cores Development Datum: 16-04-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners