Belgische woningen tot 40% groter

Belgische woningen tot 40% groter

   

Century 21 vergelijkt ook dit jaar de vastgoedmarkten over de hele wereld met elkaar. Het vergelijkingscriterium is de grootte van een doorsnee eengezinswoning met 2 kamers, badkamer, living, keuken, kleine tuin, koer en/of terras en wat betaalt u ervoor?

Century 21 vergelijkt de Belgische vastgoedmarkt met de rest van de wereld

Century 21 besloot om na te gaan hoe groot typische eengezinswoningen in België en het buitenland (o.a. Niew-Zeeland, Spanje, Portugal, Los Angeles, Mexico, Ierland en Tsjechië) zijn en wat u ervoor betaalt.

Wat is een typische eengezinswoning?
Uit een analyse van de Belgische vastgoedmarkt blijkt dat een typische eengezinswoning een woning is met 2 kamers, badkamer, keuken, living, kleine tuin, koer, balkon en/of terras. Een vergelijking van de wereldwijde vastgoedmarkten legt een aantal duidelijke verschillen bloot in doorsnee bewoonbare oppervlakte, locatie en kostenplaatje.

Belgische woning tot 40% ruimer
Uit de rondvraag blijkt dat Belgische eengezinswoningen gemiddeld 40% ruimer zijn dan hun buitenlandse evenknieën. Door de band beschikt een Belgische eengezinswoning over 119m_ bewoonbare oppervlakte, daar waar buitenlandse eengezinswoningen gemiddeld over 87m_ bewoonbare oppervlakte beschikken.
Tevens wordt ook duidelijk dat de buitenlandse panden, in tegenstelling tot Belgische panden, eerder over terrassen en/of balkons beschikken en niet zozeer over een eigen koer of tuin. De panden uit de Verenigde Staten beschikken dan soms wel weer over gemeenschappelijke buitenruimtes.

Randgemeenten: in trek als locatie
Locatie blijft een doorslaggevende en prijsbepalende factor. Het gros van de Belgische en buitenlandse panden bevindt zich in de stad of in de randgemeenten. Dat de opgegeven panden zich net daar bevinden, hoeft niet te verbazen volgens Mathieu Verwilghen, General Manager Century 21 Benelux. “We stellen al een aantal jaren de trend vast dat mensen opnieuw naar de stad of de omliggende randgemeenten verhuizen door de toenemende mobiliteitsproblemen. Ondanks de beperktere aanwezige oppervlakten in de stad en randgemeenten treffen we net daar het grootste aanbod eengezinswoningen aan”.

Belgische prijzen, grotere oppervlaktes en kwaliteit
Locatie en bewoonbare oppervlakte spelen een grote rol in de prijsbepaling. Een vergelijking van de gemiddelde verkoopprijs wereldwijd toont aan dat deze vergelijkbaar zijn. De gemiddelde Belgische verkoopprijs ligt 1% hoger dan in het buitenland, met gemiddeld €179.606 in België tegenover gemiddeld €177.732 in het buitenland.
Deze meerprijs wordt ruim gecompenseerd door de grotere bewoonbare oppervlakte van dit type woning en de betere bouwkwaliteit die Belgische woningen bieden in vergelijking met een aantalBron: Century 21 Datum: 14-11-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners